Какви са рисковете за здравето, ако прекалите с приема на протеини

3513
Какви са рисковете за здравето, ако прекалите с приема на протеини
Снимка: iStock

При прием на много протеини здравето на бъбреците е изложено на риск.

Замисляте ли се колко често консумирате протеини? Те са едни от най-важните хранителни елементи, които участват в изграждането и възстановяването на мускули, тъкани, клетки и органи. Все пак има праг на консумация на протеинови храни, защото тяхната висока консумация е възможно да даде обратен ефект на здравето ни. Може да се появи умора и лош дъх.

Внимавайте с протеините! Рисковете за здравето от прекаляването с тях

1. Не носи нищо добро Ако консумирате по-голямо количество протеини, тогава самите мускули няма да увеличат обема си - това изисква на...

Поява на запек

Ако изберете да се придържате към режим с висока консумация на протеинови храни, а ограничите консумацията на въглехидрати, плодове и свежи зеленчуци, със сигурност ще имате и много ограничен прием на фибри. Постепенно това състояние ще стигне до храносмилателни проблеми от типа на подуване в корема, газове и дори поява на запек.

Може да качите килограми

Ако приятелката ви спазва диета с висока консумация на протеинови храни и ви казва, че ефектът е невероятен, може да решите и вие да опитате режима, но килограмите не само да не намалеят, а напротив – да качите още. Някои специалисти в сферата твърдят, че високопротеиново хранене често се оказва причина за покачване на теглото.

Рискувате здравето на бъбреците си

8 храни, които могат да убият вашата интелигентност

Изправени ли сте пред психични проблеми? Започнали ли сте да забравяте много, да не разбирате, какво ви говорят насреща? Може би е вре...

Хапването на твърде много протеини може да доведе до образуване на камъни в бъбреците и до увреждане на органите. Ако диетата ви включва основно протеини, тогава бъбреците ви ще работят допълнително за преработване на излишния азот, който се съдържа в аминокиселините на протеините.

Нараства рискът от загуба на калций

Високопротеиновото хранене е в състояние да стане причина вашето тяло да отделя повече калций в урината, като увеличава нуждата ви от минерала. Ако не приемате достатъчно от него, за да компенсирате това, може да нарастне рискът от развитие на остеопороза на по-късен етап от вашия живот. Колкото повече протеин приемате над необходимото за изграждане на мускули, толкова повече калций е нужно да приемате, по мнение на някои специалисти.

Нараства рискът от рак

Ако прекалявате с консумирането на месо - несъмнено то е основен източник на протеини е свързано с развитието на определени видове рак, най-вече такива, които са свързани с червата. Според учени рискът от рак нараства поради химикалите, образувани по време на храносмилането. За тях е установено, че увреждат клетките, от които са изградени червата.

6 признака, че сте прекалили с протеина

Протеинът е едно от най-важните хранителни вещества и е задължителна част от всяка здравословна диета. Благодарение на него се чувствам...

Както казахме вече, излишният протеин стимулира бъбреците да работят извънредно, а това може да повиши необходимостта на тялото от течности и да се чувствате като цяло по-жадни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com