Какви са здравословните ползи от пиенето на вода с лимон сутрин

30840
Какви са здравословните ползи от пиенето на вода с лимон сутрин
Снимка: iStock

Започването на деня с чаша вода с лимон винаги е актуалната тенденция за здраве и хранене. През зимата обръщаме повече внимание на съдържанието на витамин С и защита срещу настинки, през лятото - за хидратиране и освежаване на организма. Пиенето на вода с лимон има много ползи. Някои от тях се потвърждават от научни доклади, други - опита на много хора, използващи тази напитка сутрин. Проверяваме популярната информация и проверяваме дали си струва да пиете вода с лимон.

Лимонена вода - кога да се пие?

Защо е ОПАСНО да преварявате водата 2 пъти?

Добре запознати сме с преваряването на водата и това как тя е полезна, защото се променя състава й и част от съставките се изпаряват, а...

Препоръчва се да се пие вода с лимон сутрин, за предпочитане веднага след събуждане, около половин час преди първото хранене. За да забележите благоприятното му въздействие върху организма, използвайте го редовно поне две седмици. Чаша вода с лимон осигурява само 9 кал. и покрива нуждите на организма от витамин С в 25%. Това е вкусна напитка и алтернатива на чистата вода.

Струва ли си да пиете вода с лимон? Научно доказани ползи за здравето

Лимоновата вода съдържа антиоксиданти. Лимоновият сок е източник на флавоноиди - антиоксидантни съединения, които предпазват ДНК и протеините на клетките на тялото от увреждане от свободните радикали. В резултат на това те могат да намалят риска от рак, невродегенеративни заболявания и сърдечно-съдови заболявания. Лимоновите флавоноиди понижават кръвното налягане и повишават чувствителността на тъканите към инсулин, като по този начин участват в превенцията с диабета. 

Лимоновата вода помага да се отървете от камъни в бъбреците. Лимоновият сок е богат на лимонена киселина, съединение, което предотвратява свързването на калция и образуването на неразтворими камъни в бъбреците. Многобройни проучвания при хора потвърждават, че естерите на лимонената киселина помагат за разтварянето на съществуващи камъни в бъбреците и предотвратяват образуването на нови.

Авария остави хиляди без вода във Варна

Авария остави хиляди без вода във Варна. Засегнати са абонатите в части от местностите "Изгрев", "Акчелар", "Бриз", "Свети Никола", "Тр...

Вода с лимон, изпита на гладно, хидратира перфектно. Лимоновата вода проявява много от характеристиките на чистата вода. Един от тях е хидратацията на тялото. Напитката може дори да бъде малко по-ефективна, тъй като съдържа повече електролити, отколкото само вода. За да попълните липсата на течност в организма след нощта, си струва да посегнете към вода с лимон сутрин.

Лимоновата вода помага да се отървете от излишните килограми. Лимоновата вода е полезна при отслабване, защото пиенето й кара да се чувствате сити и сити. Когато стомахът е пълен, ние се чувстваме по-малко гладни.

Лимоновата вода помага за прочистване на организма от токсини. Подобно на чистата вода, пиенето на много вода с лимон причинява повишен диуретичен ефект, по-бързо отстраняване на токсините от тялото и по-голямото им разреждане.

Лимоновата вода подобрява паметта и концентрацията. По-добрата способност за фокусиране и по-бързите мисловни процеси отново се дължат на правилната хидратация на тялото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com