Какво би се случило с тялото ви, ако престанете да носите бельо

9550
Какво би се случило с тялото ви, ако престанете да носите бельо
Снимка: iStock/Guliver

Все повече дами го правят и определено виждат плюсовете от това. Разбира се, бельото има своите предимства и предпазва от замърсявания кожата, но в определени моменти може да бъдете и без него например по време на сън. Какво би се случило с тялото, ако престанете да носите бельо?

Първото и най-важно нещо е, че половите органи ще дишат по-добре и това ще предпази от инфекции. Освен това рискът от възпаление с дрожди се намалява до минимум. Ако носите прекалено стегнато бельо, това може да доведе до дразнене на кожата в интимната област, ето защо премахването му се смята за предимство от тази гледна точка.

Разбира се, не става дума за напълно изключване на бельото от ежедневното ви облекло, а в определени части от деня или през нощта. Хубаво е да носите по-широки дрехи, с които се чувствате добре, ако махнете бельото. Не се препоръчва да носите тесни дънки без бельо, защото това може да доведе до раздразнение на кожата.

Освен това не е препоръчително да махнете бельото преди тренировка, защото по време на упражненията потенето ще предизвика неприятна миризма в интимната област, тъй като потта ще се пропива директно в спортния ви екип.

Друго важно нещо е, че по време на интензивна тренировка може да се получат т.нар. мирко порязвания, които се изразяват в дразнене или разтягане на кожата в интимната област. Могат да се получат, ако изпълнявате неподходящи упражнения за без бельо. Хубаво е да изберете дрехи от дишаща материя за тренировките си.

Предимство на премахването на бельото е, че рискът от алергии се намалява значително. Има случаи, в които то може да причини обрив и сърбеж. Получават се заради допира на кожата с определени материи или изкуствени тъкани, които се срещат в плата на бельото.

Не сваляйте бельото си, когато излизат на обществено място, защото има по-голям шанс да прихванете микроби и бактерии отвън. Замърсяването е сериозно, така че лесно може да се получи възпаление, ако ползвате транспорт или дори ако се разхождате по улиците.

Друго предимство на ходенето без бельо е подобряване на кръвообращението и храносмилането. Тесните дрехи могат да причинят стомашен дискомфорт или киселини и съответно широките дрехи биха го намалили. Това важи и ако махнете бельото си. Тогава няма да има допълнителен натиск върху стомаха и киселините няма да бъдат пратени в хранопровода. Така ще балансирате стомаха и ще се чувствате комфортно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com