Какво е бронирано кафе и каква е ползата от него?

16400
Какво е бронирано кафе и каква е ползата от него?
Снимка: pixabay.com

Стопанското значение на кафето е неоспоримо, но то далеч не е единственото. Кафето е напитка, позната, търгувана и консумирана от незапомнени времена, чието широко разпространение започва през 16-17 век. Ободряващото му действие и ползите, които носи на организма, физическото и психологическото благополучие, бързо го превръщат в една от най-консумираните напитки в световен мащаб. С времето се появяват различни вариации на кафето – виенско, макиато, лате и други, а в последно време се говори за бронирано кафе.

Какво е бронирано кафе?

Учени потвърдиха благотворното въздействие на кафето върху черния дроб

Много хора избират да започнат сутринта си с чаша ароматно кафе. Тази напитка не само ободрява, но и има редица ползи за здравето. Спо...

Бронираното кафе е част от менюто на хората, следващи нашумялото кето хранене, при което се ограничава почти до минимум приемът на въглехидрати за сметка на мазнините. Това кафе се приготвя, като към напитката се добавят не захар, мляко или сметана, а мазнина, която може да е под формата на краве масло, кокосово масло, масло ГХИ. Дейв Аспрей е откривателят на този начин на прием на кафето. Редица изследвания доказват направените от него изводи за ползите от бронираното кафе.

Каква е ползата от бронираното кафе?

То потиска апетита, създава чувство за ситост, заменя закуската, ускорява и улеснява отслабването. Известна е ползата от приема на ценни мазнини като кокосово масло. То е идеално средство за стимулиране на имунитета, забързване на метаболизма, което е от съществено значение за всеки режим за отслабване. Организмът усвоява пълноценно кокосовото масло, енергията от него не се натрупва в мастните депа, а се използва от тялото.

Жена слага кафе в обувките си и няма да повярвате какво се случва след това

Ще ви издадем един трик, който е стар почти колкото света. Става въпрос за шепа кафе и чудесата, които върши този продукт, когато го по...

ГХИ е пречистено масло, което се отличава с високо качество и доказани ползи за здравето. Считат този премиум продукт за извор на здраве и дълголетие. Подкрепя тонуса, функционирането на редица тъкани и органи в тялото и е отличен антиоксидант. ГХИ е чудесен избор за засилване на метаболизма и подпомагане на отслабването.

Маслата, добавени към кафето, забавят абсорбирането на кофеина и така увеличават времето на действието му, помагат на тялото да е в режим на изгаряне на мазнини през целия ден. Бронираното кафе потиска отлично апетита и държи дълго сити приемащите го сутрин вместо закуска. Не се комбинира с храна, самото то е закуска и след приема му дълго не се чувства глад.

Как се приготвя бронирано кафе?

Към обикновеното кафе се добавят лъжички кокосово масло, краве масло или ГХИ. Блендира се до получаването на хомогенна смес. Не се добавят мляко, захар, сметана или друго. Единствено чисто кафе и масло. Готово е за консумация за минута и не натоварва ежедневието, както и бюджета, тъй като цената на ГХИ не е ниска, но е икономично и бурканче от него се консумира дълго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com