Какво е значението на зеления цвят у дома според фъншуй?

6399
Какво е значението на зеления цвят у дома според фъншуй?
Снимка: iStock/Guliver

Цветовете могат да окажат голямо внимание върху нашето състояние и да въздейства на енергията в дома или на работното място. Затова е добре да подберем подходящи цветове, които да стимулират концентрацията и работоспособността ни или пък да ни повлияват отпускащо в зависимост от нуждите ни. Фъншуй течението ни дава ценни съвети за правилното използване на цветовете и елементите. Днес ще ви представим как да приложите енергията на зеления цвят, така че да донесе положителна енергия и хармония в дома.

Значението на зеления цвят според фъншуй

Във фъншуй има система от 5 елемента - огън, земя, метал, дърво и вода, които биват представени от различни цветове. Зеленият цвят е цветът на елемента дърво и се свързва с растеж, емпатия, изцеление и практичност. 

Зеленото обаче е и цветът на семейството, което го прави подходящ за интериора на дома. В този аспект символизира ново начало, пробуждане, връзката между хората и природата и др. 

Този цвят прави по-просторно помещението, внася свежест и чувството за хармония. Може да привлече баланс, вдъхновение и да стимулира креативността. 

В зависимост от това какъв нюанс на зеленото ще изберете може да привлечете различна енергия в дома си. Светлозеленото внася успокоение, има целебна енергия и свежест. Добавете различни декорации, изберете този цвят като част от мебелите и обзавеждането или пък боядисайте някоя от стените като акцент. Възможностите за внасяне на зеленото в дома са безброй. 

Цветовете, които ни правят щастливи

Ако чувствате, че имате нужда от стимул и промяна в живота, ярките нюанси на зеленото с жълти нотки ще ви помогнат да отключите креативността и творческата си страна и ще ви позволят да излезете от балона, в който се намирате.

Повечето растения са изцяло зелени и те също са добър начин да внесете цвета в дома си. Фъншуй специалистите препоръчват за целта да се спрете на растения с меки и заоблени листа. Винаги ги отглеждайте правилно, грижете се за тях и ги поддържайте живи. Поставете ги на необходимите със светлина места, поливайте спрямо указанията и т.н. Ако неглижирате растенията си и позволите да изсъхнат и да се разболеят, те няма да помогнат за подобряването на положителната енергия в дома.

Можете да използвате енергията на зеленото и в гардероба си. Ако искате да увеличите влиянието на положителната енергия на цвета, то добавете зелени дрехи и аксесоари към аутфитите си. По този начин зеленото ще ви вдъхнови, ще ви придаде повече смелост и ще стимулира вашата креативност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com