Какво гледахме най-много в Youtube през годината (ВИДЕО)

21176
Какво гледахме най-много в Youtube през годината (ВИДЕО)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Сайтът за видео споделяне Youtube публикува ежегодната си класация на най-популярните видеа въз основа на гледанията, споделянията, коментарите и харесванията, съобщи Daily mail.

Турция възстанови достъпа до YouTube

Сайтът за видеосподеляне YouTube беше възстановен в Турция от властите пет дни след решението на Конституционния съд в подкрепа на от...

 

На първо място по гледания е видеото с кучето-паяк Mutant Giant Spider Dog, което проследява приключенията на полско куче, облечено като гигантски паяк, покрито с кожа. То изскача от асансьори и се разхожда по тъмни улички. В една от сцените мъж, изхвърлящ боклука, бяга изплашен, когато кучето-паяк се появява зад вратата, а в друга две момичета пищят и бягат, след като виждат странното създание върху безжизнен мъж в асансьор.

 

В годината, в която Световното първенство по футбол плени зрителите от цял свят, реклама на "Найк" с участието на Кристиано Роналдо, Неймар и Уейн Рууни е събрала 100 милиона гледания, което й отрежда второто място в класацията на Youtube.

PSS и Великденският заек с първи български онлайн концерт в Youtube

На 21 април 2014 г. от 19:30 ч. PSS ще направят първия live streaming концерт на българска група (излъчване в реално време) в Youtube, ...

 

На трета позиция е "Първа целувка"-черно-бяло видео на режисьорката Татия Плиева, в което напълно непознати хора се целуват. То е било гледано от 94 милиона зрители.

 

YouTube сезира турския Конституционен съд

Сайтът за видео споделяне YouTube сезира турския Конституционен съд за отмяна на блокирането в Турция, наредено от правителството сле...

На четвърто място е клип от италианската версия на музикалното състезание "Гласът", в което 25-годишна монахиня от Сицилия си спечели почти мигновени овации на крака от зрителите в студиото за изпълнението на песента на Алиша Кийс No One. Видеото от прослушването на сестра Кристина Скучия до момента е било гледано от над 66 милиона души.


Петото най-популярно видео е с новия iPhone 6 Plus, който е поставен на изпитание от потребителя на Youtube Unbox Therapy. Той използва голи ръце, за да изпробва възможностите за огъване на новия модел. Сред другите видеа в топ десет са "дяволско бебе", което тероризира улиците на Ню Йорк, и 24-годишна начинаеща актриса, на която мъжете подсвиркват 108 пъти, докато се разхожда по улиците на Ню Йорк.

Класацията показва, че няма точна формула, но Youtube съобщи, че популярните видеа имат три ключови характеристики. "Те са забавни или информативни, те са нещо, което искаш да споделиш с други хора и идват от канал с други подобни видеа", отбелязва сайтът.

Конституционният съд в Турция реши, че блокирането на Twitter е противозаконно

Турският Конституционен съд постанови, че забраната на правителството на достъпа до Twitter нарушава правата. Забраната на микроблогин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com