Какво лекува рибеното масло?

23822
Какво лекува рибеното масло?
Снимка: Pexels

Много хора свързват рибеното масло с неприятен вкус и мирис от детството, когато под строг родителски надзор е трябвало да го пият по време на хранене. Детството си отиде, но навикът да се приема рибено масло остава. Днес се произвежда на капсули, което значително улеснява процеса му на приложение.

Какво е рибено масло?

Това е животинска мазнина, открита и извлечена от риба. Рибеното масло в съдържането си  е богато на омега три и шест полиненаситени киселини, както и витамини А и D. Човешкото тяло не е в състояние да синтезира самостоятелно омега три  и шест ненаситени киселини. Затова не забравяйте да ги набавяте от диетата или под формата на добавки.

Как рибеното масло влияе на външния вид и здравето?

Лекарите и козметолозите често съветват да приемаме рибено масло за здраве и красота на кожата, както и за укрепване на косата и ноктите. А производителите на продукти за грижа против стареене често включват омега-3 в своите продукти.  Полезните му свойства обаче не се ограничават до това. Омега-3 влияе на жизненоважните органи и помага за предотвратяване на много заболявания. Омега-3 е най-важният фактор за човешкото здраве. Всички системи на органи зависят от оптималното ниво на тези киселини в организма.

Продуктът, който топи мазнините, подобрява кожата и ноктите и има още куп ползи

Рибеното масло е страхотен лек за редица болежки. Може да го намерите в течна форма и на капсули, като вторият начин е по-предпочитан. ...

Почистване на кожата

Доказано е, че веществото рибено масло намалява възпалението в кожата, възстановява целостта на епидермалната бариера. Това  се изразява външно  в намаляване на зачервяването, лющене и кожно дразнене. Омега-3 ненаситените киселини, които са част от рибеното масло, помагат за намаляване на акнето и служат като негова профилактика.

Укрепване на косата и ноктите

Козметологът отбелязва, че рибеното масло действа благоприятно върху цялото тяло, по-специално върху косата и ноктите. Продуктът насърчава растежа им и ги прави по-здрави и силни.

Контрол на теглото

Омега-3 мастни киселини помагат срещу депресия

Омега-3 мастните киселини може да помогнат срещу депресия. Това обявиха британски учени, цитирани от електронното издание "МедикълЕкспр...

Също така рибеното масло е полезно по време на спорт за изграждане на мускули. А за тези, желаещи да отслабнат, това ще помогне за намалянето на телесна мазнина чрез ускоряване на метаболизма.

Нервна система

Човешкият мозък съдържа 60 процента омега три мастни киселини. При липсата им в диетата на първо място страдат мозъчните функции. Човек веднага попада в рисковата група за опасни заболявания, като болест на Алцхаймер, биполярно разстройство, шизофрения, болест на Паркинсон и други подобни.

Кога да приемате рибено масло?

Съветът е допълнително да приемате рибено масло през периода на есента и зимата, когато има сезонно намаляване на имунитета. Въпреки това, приемът не зависи толкова строго от времето на годината. Употребата на рибеното масло под форма на капсули или витамини, все пак е добре и трябва да бъде строго под наблюдението на лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com