Какво може да подуши кучето ви, което вие НЕ можете?

1618
Какво може да подуши кучето ви, което вие НЕ можете?
Снимка: Steve Adcock / Pixabay

Миризмата е част от естественото поведение на кучето, както инстинктивно за оцеляване, така и за осмисляне на света около тях. Типичният кучешки нос съдържа 300 милиона обонятелни рецептори в сравнение с 6 милиона, открити в човешкия нос. Това означава, че носът на кучето е 50 пъти по-силен от нашия в улавянето на аромати. Това, което кучетата могат да усетят само с носа си, е наистина забележително - дори е известно, че спасяват животи с носа си!

Защо кучетата се подушват винаги отзад?

Коронавирус

Въпреки че тези кучета няма да служат като заместител на тестовете, те могат да се използват като неинвазивна алтернатива, подобно на това как кучетата в момента се използват за надушаване на експлозиви на летищата, но все още трябва да преминем през охрана.

Хора

Кучетата имат изключителна способност да проследяват хора по миризма, поради което се използват при търсене на изчезнали хора. Обучените кучета за търсене и спасяване могат да следват миризма от стъпка на стъпка и дори могат да уловят аромати във въздуха. Някои породи кучета са по-добри от други в проследяването на хора, но поради обонятелните способности на кучетата, които са се адаптирали с течение на времето, за да осигурят оцеляването им, тяхната способност винаги е по-добра от хората.

Признаците, че кучето ви иска да бъде оставено насаме

С повече хора от всякога, работещи дистанционно, нашите любими кученца получават повече внимание от нормалното. Докато някои породи се ...

Рак

Учените потвърдиха, че кучетата могат да усетят миризмата на рак в ранните му стадии, по-специално рак на белите дробове и гърдата, обяснява експертът по домашни любимци Питър Ласкай. Раковият тумор произвежда протеини, които кучетата могат да миришат в урината. Те могат да усетят няколко вида рак, включително рак на белия дроб, рак на пикочния мехур, рак на простатата и рак на гърдата. Кучетата дори помагат в клиники в ранните етапи на диагностиката.

Овулация и бременност

Тъй като кучетата са чувствителни към миризмите в урината ни, би имало смисъл те да усещат и нашите хормони. С всички хормонални промени в тялото на жената по време на бременност, кучетата обикновено са в състояние да възприемат тези различия. Разбира се, хормоналните промени са придружени и от промени в телесните аромати, които кучетата могат да усетят, дори в ранните етапи на бременността.

Емоциите

Кучето ви обича, когато се усмихвате – вижте какво казват специалистите

Животът никога не може да бъде твърде „забързан“ с най-добрия приятел на човека наоколо. Освен тяхното гушкане и лигави цел...

Кучетата често разбират нашите емоции по-добре от нас. Когато имаме промени в емоциите си, нашите хормони също се променят (помислете за хормоните на стреса като кортизол или адреналин, или хормоните на щастието като окситоцин). Тези хормони се откриват от кучетата в дъха ни и в потта ни. Тъй като кучетата са удивително в хармония с нашите миризми и могат да открият много незначителни промени в нивата на хормоните ни, позволявайки им, когато сме щастливи, тъжни, стресирани или уплашени.

Ако домашният ви любимец можеше да говори, би ви казал ТОВА

Топлина

Нови изследвания, проведени от учени от университета Лунд в Швеция и университета Лоранд в Унгария, открили, че кучетата всъщност имат сензорни клетки в краищата на носа си, които действат като вид инфрачервени сензори. Тези клетки им позволяват да откриват (или по същество миришат) много малки промени в температурата. Това ще предупреди кучето, когато хора, други кучета или дори хищници са наблизо.

Диабет

Кучетата са в състояние да открият промяна в нивата на кръвната захар само от дъха на човек, което може да бъде особено важно за тези с диабет. Има дори кучета, които са специално обучени да помагат на хората с тежък диабет, за да ги предупреждават, когато нивата на глюкозата им паднат твърде ниско.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com