Какво може да разкаже любимият ви цвят за вас

3521
Какво може да разкаже любимият ви цвят за вас
Снимка: iStock/Guliver

Цветът пряко влияе на нашето настроение и самочувствие. Освен това, определен нюанс може да привлече вниманието или, напротив, да отблъсне околните. Изключително важно е да изберете правилния цвят за визията си, особено когато става въпрос за важна среща или бизнес преговори.

Чисто бяло

Този нюанс традиционно се свързва с чистота, лекота, ефирност и невинност. Не напразно тоалетът на булките е избран в бяло. Белите дрехи ще помогнат за намаляване на агресията на събеседника, ще ви настроят за спокоен разговор. Изборът на дрехи във всички нюанси на бялото ще заредят с енергия деня ви.

Уверено червено

То е символ на енергия, страст, импулсивност и сила. До положителните асоциации са отрицателните - господство, отмъщение, кръв. Затова мнозина са предпазливи към червеното. По-добре е да изберете по-приглушени нюанси. Яркият цвят ще направи фигурата център на внимание, което не винаги е необходимо. За да предразположите човек, не трябва да показвате своето господство над него.

Жълто и оранжево

Има хора, които малко се страхуват от жълтото и неговите нюанси. И напразно, това е източник на невероятна енергия и любов към живота, богатство, заряд на енергия, позитивизъм. Визията в оранжев цвят ще покаже смелост, енергия, способност за нестандартен подход на своя собственик. Уверените хора спокойно могат да носят всички нюанси на жълто и оранжево.

Нежно розово

Това е може би е най-светлият, най-невинен и детски цвят. Хората в розово никога не се приемат на сериозно. А психолозите казват, че със своята слабост розовото може да изглади всеки конфликт, успокоява и наистина ви създава романтично настроение.

Тъмносин

Дълбочината, изтънчеността, сложността, редът и стабилността са присъщи на синьото. Ако създадете ансамбъл от сини нюанси, тогава можете уверено да подписвате важни документи - такъв човек ще бъде взет сериозно и като надежден партньор.

Тайнствено сиво

Премахнете петната от дрехите с продукти от аптечката и кухнята ви

Чистият, елегантен, спретнат външен вид е вашата визитна картичка. Доброто впечатление и от най-стилното облекло лесно може да бъде про...

Подценен цвят от цялата палитра. Сивото се счита за безлико, безизразно, меко. Психолозите съветват да носите сиво, ако искате да създадете впечатление за уравновесен човек, верен на своите принципи, готов на сериозен диалог, достатъчно силен, за да защити своите възгледи.

Небесно синьо

Лекотата и ефирността съответстват на синия цвят. Спокойствието, мира, духовността и сдържаната сила са всичко в небесната сянка. Дрехите в небесно син цвят говорят за благоприличието на техния собственик и лекотата на комуникация с него. Човек е в хармония със себе си.

Спокойно зелен

Цветът на младостта, началото на нещо важно, спокойствие и сила на ума. Хората, които предпочитат зелено, имат невероятна сила да вървят напред, да стартират нови проекти, те винаги са готови да помогнат, дори в ущърб на своите интереси.

Дрехите, които никога не трябва да носите, ако искате да имате късмет

Винаги отдаваме голямо значение на нашия гардероб. Причините за това са безброй. Красивото облекло е начин да привлечем вниманието, да ...

Стабилно кафяво

Мъдростта, силата, опитността, честността, дружелюбността са характерни за кафявата сянка. Този цвят се възприема като короната на знанието за света и човечеството. Изглежда, че човек отдавна е достигнал вътрешна хармония и знае как да помогне на ближния да я намери.

Класическо черно

Чисто черен цвят е предпочитан от хора с далеч от класическите възгледи. Често те са революционери в своя бизнес, те са иноватори и експериментатори, креативните хора са най-вече привърженици на черния цвят в гардероба. В същото време черното може да абсорбира енергията на човека и да засили депресивното състояние.

Психолозите съветват да се съсредоточите върху собствения си вкус и възприятие на цвета. Как се отнасяме към цветовете зависи от нашето настроение. Трябва да се опитаме да спазваме правилото за комбиниране на цветовете и тяхната целесъобразност в ситуацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com