Какво не трябва да се изхвърля от къщата, за да не си навлечете неприятности и болести?

44865
Какво не трябва да се изхвърля от къщата, за да не си навлечете неприятности и болести?
Снимка: iStock/Guliver

Обичайно е да се отървете от старите боклуци и ненужните неща, без да съжалявате за тях. Народните поверия обаче твърдят, че не всичко трябва да се изхвърля набързо. Има неща, които е лоша поличба, ако ги изхвърляте. Да го пренебрегнеш означава да донесеш на себе си и семейството си неприятности и нещастия.

Хляб

Древните поверия забраняват изхвърлянето на хляб в кошчето, както правят много съвременни хора. За хората преди векове е било правилно да се грижат добре за хляба и хлебните изделия. Вярвало се е, че ако изхвърлите брашнени продукти, ще си навлечете скръб. Препоръчва се развален или изсъхнал хляб да се дава на животни или птици.

Портфейл - чанта

В днешно време чантите и портфейлите са неща, които се сменят често, почти няколко пъти на сезон. Старите аксесоари безмилостно се изхвърлят в кошчето. Народните поличби твърдят, че заедно с портфейла или чантата можете да изхвърлите финансовия си късмет и да се отървете от благополучието. Още по-лошо ще бъде, ако чантата или портфейла са взети от някой друг. В този случай той може да пренасочи паричния поток от бившия собственик на вещите към себе си. В старите времена те не просто изхвърляха чантите и портфейлите - било е обичайно да ги изгарят или да ги заравят в земята под младо дърво, за да расте дървото и с него да расте просперитета.

Никога не правете тези 4 неща със златните бижута, ще ви сполетят беди

Голяма част от нас се отнасят към поличбите с известен скептицизъм. Да, не всички суеверия трябва да се зачитат, но има такива, в чиято...

Фотоалбум

Никога не изхвърляйте стари семейни снимки. Снимките могат да се използват от не много свестни хора и да развалят тези, които са изобразени на тях. По-добре е просто да изгорите ненужните снимки.

Бебешки дрехи и обувки

В стари времена не беше обичайно да се изхвърлят неща, които ставаха на малки деца. Обикновено са се давали на нуждаещите се. Смятало се, че ако дрехите или обувките се изхвърлят, тогава те могат да бъдат използвани за магьосничество.

Сватбена рокля, сватбен костюм

Какво носи лош късмет у дома?

Знаете ли какво носи лош късмет? Има много суеверия за това. Едно е сигурно! Пазете се от неща, които имат лоша аура и репутация. Ако и...

Нашите предци никога не са изхвърляли сватбените рокли, тъй като са ги смятали за символи на любовта на младоженците, които ще помогнат на съпрузите да живеят винаги в мир и хармония. Ако изхвърлите сватбените дрехи, е възможно кавги, недоразумения, предателства да съсипят живота на съпруг и съпруга.

Хигиенни предмети

В старите времена се смяташе за неприемливо да се хвърлят гребени, кърпи, шалове - предмети, които носят енергията на човека, които хората с нечисти мисли могат да увият в своя полза и в ущърб на другите.

Метла

Метлата е мистичен предмет, който според древните поличби се свързва с благополучието на къщата. Беше строго забранено изгарянето на стари метли със знаци. Навремето се опитваха да изхвърлят метлата колкото се може по-далеч от къщата, за да не страдат от безсъние, да не страдат от болести и да не внасят неприятности в дома си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямо пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com