Какво представляват МУДРИТЕ и как могат да променят живота ви

23072
Какво представляват МУДРИТЕ и как могат да променят живота ви
Снимка: https://pixabay.com

Чували ли сте за мудрите? Мудрите са жестове, свързани с източните вярвания, които могат да създават енергия, влияеща на емоционалното и физическото ни състояние. Тези движения се извършват основно с ръцете, но има и такива, които се осъществяват с помощта на главата, очите и цялото тяло.

Предимството на тази практика е, че може да я използваме навсякъде и по всяко време – вие може да се заредите с енергия, докато пътувате, чакате или се разхождате. Има и някои комбинации от мудри, които ви препоръчваме да правите на по-усамотени и спокойни места за максимални резултати.

Най-добри ефекти също може да получите, като включите мудрите в сутрешната медитация или йога и комбинирате с асани и специални дихателни упражнения.

Какви са ползите от медитацията

Нека видим в какъв момент и по какъв начин можем да се заредим с положителна енергия чрез мудрите:

Силата на пръстите

Източните вярвания гласят, че най-много енергия има в части от тялото като главата, стъпалата и пръстите на ръцете. Дори с минимални промени в положението на пръстите можем да променим и енергията си. Мудрите решават проблеми като безсъние, стрес, депресия, по-лесно справяне с проблеми и по-силна концентрация. По-сложните за извършване мудри дори спомагат при проблеми със сърцето, кръвното, обмен на вещества и дори автоимунни заболявания. Но тези практики не са лесни и е най-добре да бъдат предадени от учител.

Всекидневни варианти

Представяме ви някои практики и варианти, които можете да осъществявате всеки ден, за да се изпълвате с положителна енергия и да спомагате за излекуването на налични болести.

• За зареждане с енергия

За редуциране на стреса, зареждане с енергия, подобряване на концентрацията, успокоение, използвайте тази мудра. Докоснете палеца си до върховете на средния и безименния пръст, а останалите два пръста дръжте изправени. Задръжте пръстите си в това положение от 5 до 50 мин, когато вече се почувствате достатъчно заредени, може да се върнете в нормално положение.

Правете това редовно и повишете имунитета си!

Не е достатъчен само приемът на витамини. Освен тях трябва да имаме здравословна диета и начин на живот примесен с движение и спорт. Ед...

• В рискова ситуация

Ако се чувствате прекалено стресирани, претърпели сте сериозна кризисна ситуация, имате задух, преминавате през тежък момент и т.н. може да практикувате следната мудра:

Докоснете палеца до връхчетата на показалеца, средния и безименния пръст, а кутрето оставате изпънато. 15 минути дневно от тази практика са напълно достатъчни, за да успокоят ритъма на сърцето ви и да се борят срещу сърдечните проблеми, според източните вярвания.

• За баланс 

Ако просто искате да хармонизирате тялото и душата си, допрете дланите си една да друга, подобно на молитва, насочете ги към небето и ги поставете на равнището на гърдите. Тази мудра е една от най-силните и разпространени.

Защо е добре да правим йога в ежедневието си?

Само до преди няколко месеца бях върл противник на йогата. Не виждах смисъл от нея и практикуването ѝ. Разбира се, както често се случв...

• При нужда от защита

Отново, когато се чувствате застрашени, минавате през труден период, стресирани сте и имате задух и паник атаки – съществуват още мудри за справянето с тези проблеми. Протегнете дясната си ръка напред, все едно отблъсвате нещо от себе си. Опънете я с дланта навън, а лявата ръка дръжте на сърцето си. Стойте в тази позиция, докато не се успокоите. Тази мудра е по-подходяща за практикуване на по-спокойно и усамотено място.

Медитация у дома

• За цялостно зареждане

Когато просто се усещате изтощени и искате да презаредите силите си – мудрата за цялостно зареждане е най-подходяща. С върха на палеца докоснете върха на показалеца. Оставете другите пръсти изпънати. Отново това е една от най-мощните мудри, има ефект върху цялото тяло и цялостното ни състояние, а интересен факт е, че повечето източни учители са изобразени именно в такава поза, практикувайки тази мудра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com