Какво се прави, ако хванете букета на сватба?

8052
Какво се прави, ако хванете букета на сватба?
Снимка: iStock/Guliver

Как да хванете букета на сватба и какво да правите с него след това? Може би този въпрос се задава от почти всеки гост от дамската половина на празника. Шаферките от почти всички възрасти, с изключение може би на най-малките, очакват с нетърпение този момент. И всъщност защо? Какво обещава сватбеният трофей, донесен у дома на късметлийката и трябва ли останалите приятелки да ронят горчиви сълзи, защото не са имали този късмет? Защо приятелките толкова много искат да станат собственици на букета? Факт е, че преди хората са вярвали в магията на вещите и преноса на енергия.

Какво означава да хванеш букета на булката?

Това не е просто забавление. Тъй като почти всички искат да бъдат булки, понякога забавното състезание се превръща в истинска касапница, която понякога е смешна за другите гости, а понякога завършва с наранявания.

Модата в букетите през 2022 година

Съвети за улавяне на букет:

·  Вземете удобни резервни обувки. Повярвайте - всяко момиче, разбира се, изглежда красиво в обувки на висок ток, но нараняванията са много вероятни при скок за букета, хвърлен от булката. Рискувате и да си изкълчите глезен.

·  Много е вероятно децата да искат да участват в състезанието. Ето защо възрастните, които искат да станат собственици на сватбения букет, трябва да бъдат много внимателни. В такава суматоха е достатъчно лесно децата да бъдат бутнати силно или наранени.

·  В никакъв случай не трябва да грабвате букета от ръцете на по-достоен ваш съперник! Не е нужно да се борите със зъби и нокти. Приемете поражението с достойнство, поздравете победителя. И ако наистина искате да станете собственик на сватбения букет, носещ щастие, поискайте панделка или цвете от него за себе си. И тогава проблемът как да хванете букета вече няма да ви измъчва.

·  След сватбата  и хвърлянето на букета, можете да посъветвате булката  да раздаде на онези приятелки, които са се опитали  но не са могли да го уловят, цвете или друг малък букет. Тогава всички ще бъдат щастливи.

Как да удължим живота на букет? Трикове на цветарите

Защо дамите толкова много искат да хванат букета? Както вече написахме в началото, облеклото на булката олицетворява успешен брак, който, както знаете, приятелките, разбира се, наистина искат и за себе си. Ако вярвате в предсказанията, уловения булчински букет обещава на момичетата бърз брак. Според едни източници – до месец, според други – до година, според трети – до три години, според четвърти – късметлийката става следващата булка. Тази, който хване букета на булката, трябва да има особен късмет. Ако пък булката е вече бременна, това обещава раждането на здрави деца, благополучие и щастлив брак.

Какво ще се случи, ако все пак хванете букета на булката? Можете ли ли наистина да вярвате в поличби? За да проверите това, достатъчно е да проследите съдбата на онези жени, които са имали щастието да хванат букета на сватбеното тържество. Някоя дама наистина бързо е срещнала сродната си душа и пробвала сватбена рокля, друга пък е събрала цяла колекция от букети у дома, но без резултат. И така, знаците се сбъдват, но не винаги. Разбира се, ако просто седите и чакате щастието да се появи на хоризонта, малко вероятно е нещо да се промени. Да, и ако изгаряте от желание да носите бяла рокля и да гледате на всеки мъж като на потенциален младоженец, това само ще изплаши представителите на по-силния пол. И така, какво да правя? Най-правилното решение е да се радвате на живота! Както знаете, щастливите хора привличат късмет.

Какво да правите с хванатия булчински букет?

Няма единно мнение по въпроса. Можете да го държите у дома (особено ако е изкуствен) като талисман. Има мнение, че цветята трябва да бъдат пуснати да се носят по най-близката река, както са правили момичетата в старите времена, за да привлекат своя годеник. По-добре е обаче да го държите у дома, като спомен за забавно състезание и вашия късмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com