Модата в букетите през 2022 година

11410
Модата в букетите  през 2022 година
Снимка: Niklas Ohlrogge / Unsplash

Основното правило за съставяне на букети през 2022 г. ще продължи да бъде естествеността. Идеалната композиция за тази година изглежда проста и минималистична, сякаш ръката на флориста не е докоснала композицията. За „правилен“ се смята букет, който имитира истинска цветна поляна - централните растения в него се комбинират с жив декор. Допуска се дори лека небрежност в оформлението: цветята не трябва да бъдат плътно притиснати едно към друго.

Декорът също се подчинява на правилата на еко-стила: без значение кому и защо подарявате цветя, по-добре е да ги гарнирате с жива зеленина, аспарагус, кокосови листа. Тази декорация трябва да бъде ненатрапчива. Добавя се към букета само за естествено подчертаване и изпъкване на красотата на основните цветя. Ярките, привличащи вниманието декоративни елементи ще бъдат подходящи само в детските букети.

Сред флоралните решения еднакво актуални остават както сборните композиции – от различни видове цветя, така и монобукетите. Последните също се препоръчват да бъдат оформени лаконично: дори и скромната, композиционно правилна опаковка ще подчертае изтънчеността на букета. Алтернатива на монобукета е сбирка от различни растения в една и съща цветова тоналност. Монобукети и композиции в един и същи цвят изглеждат особено впечатляващи, опаковани в обвивка от същия или близки цветови нюанси.

Какво символизират цветята, които ТОЙ ти подарява?

Цветята не са евтино удоволствие, докато за разлика от саксийните откъснаните в букети издържат само няколко дни. Следователно фактът,...

Модните сборни букети за текущата година са съставени от разнообразни растения на два принципа: „поляна“ - в която всички елементи имат еднаква композиционна тежест и са подредени в цветови групи или хаотично;  и „доминанта“ - голям и ярък централен елемент, около който са разположени по-малко значими в композиционен план растения.

Тази година флористите ще привличат вниманието на купувачите към мини-букетите. В този случай композицията е изградена на принципа на доминиране на централното растение на фона на по-малко ярки. Така ще се правят дори сватбени букети.

Централният елемент, в зависимост от сезонното значение, може да бъде голямо съцветие с деликатен нюанс (например, хортензия), ярко полско растение (мак или слънчоглед), строг сукулент (растение с удебели части за съхраняване на вода, напр. дебелец) или изискана екзотична пъпка (орхидея). 

Опаковката в актуалната флористика

Както гарниращият декор, опаковката този сезон трябва да бъде сдържана, дискретна и екологична. Цветарската общност предпочита оформление от естествени материали. Пластмасата и нейните производни се използват в редки случаи - например за прозрачни кутии-кубове.

Как да удължим живота на букет? Трикове на цветарите

Цветята са чудесен начин да се изразят определени чувства и отношение към хората. Много дами получават красиви букети с повод и без пов...

1. Цветя в кутия. Композициите в кутии са не само красиви, но и надеждно защитени: цветята в тях издържат много по-дълго, отколкото в обикновените букети.

2. Крафтова хартия. Тази хартия, към чиито разновидности спада и добре познатата ни амбалажна, предлага прост и ефективен начин за красиво опаковане на цветя. Разнообразието от щампи и нюанси на крафтовата хартия ви позволява да създавате както строги (включително мъжки) варианти за оформление, така и обемни, разноцветни и многослойни опаковки.

3. Прозрачни кубове. Това е друг вариант за дизайн на живи растения, съчетаващ естетика и ефектност. Привличащите погледа прозрачни кутии ще запазят цветята свежи по-дълго и ще предпазят растенията от лошо време.

---

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com