Какво ще се случи, ако неволно изсипете захар (ПОВЕРИЯ)

14412
Какво ще се случи, ако неволно изсипете захар (ПОВЕРИЯ)
Снимка: iStock/Guliver

Всички сме запознати и сме чували различни бабини поверия, свързани със солта, захарта, водата и т.н. Изсипаната сол се смята, че предвещава неприятности и негативни ситуации, но пък за сметка на това неволно изсипаната захар със сладостта си ни предсказва за скорошни позитивни и щастливи събития. Нека в следващите редове разберем по какъв начин и в каква ситуация какво конкретно може да ни подскаже изсипаната захар:

Какво вещае изсипаната захар?

Знаете ли защо 40-годишнината не се празнува

Вероятно сте чували, че 40-годишнината не се празнува, но дали знаете каква е причината? Разбира се, всичко опира до народните вярвания...

Нека започнем с необвързаните или неомъжени дами – смята се, че ако неволно изсипят захарницата или захар от друг предмет, те съвсем скоро ще срещнат истинската и голяма любов. 
Друго поверие, което дори можем да свържем с магьосничеството е, че ако напишем името на любим мъж в лист хартия и го приберем в буркан, след което залеем със захар, то много скоро този мъж ще бъде привлечен от нас. Този магичен ритуал обаче е актуален и важи и за други сфери от живота, различни от любовта – за работа, късмет, благополучие и т.н. – каквото изпишете на листа, това ще привлечете. Не хабете думите си, ами опишете точно и конкретно какви са вашите желания, ако те са свързани с натрупване на материални блага – добавете банкнота към листчето, преди да го затрупате със захар в буркана.

Някои баби все още следват поверието за пълната захарница. То гласи, че ако захарницата винаги е пълна, в дома ще цари щастието и спокойствието. Ако вкъщи нямате захар – очакват ви нещастие и проблеми в семейството.

Дуго поверие, свързано със захарницата е, че при разбъркването със сребърна лъжица в пълна захарница, ако си намислите желание и си го повтаряте, то ще се случи. Разбърквайте по посока на часовниковата стрелка.
Захарта също така може да се използва и за премахване на магии. В миналото хората и по-конкретно – болните, са били поръсвани със захар, като се вярвало, че това ще облекчи мъките им и ще премахне болестта. В съвремието ритуалът се изразява в това човек да полежи с бучка захар на челото си за около половин час, за да се избавят от уроки и дискомфорт. 
Вярва се също, че ако се постави бучка под възглавницата на неомъжена жена, тя ще сънува своя любим, но захарта трябва да се изхвърли на следващата сутрин.
Не на последно място, според източните поверия и например фън шуй – захарта може да ни помогне да пречистим енергията си и тази на дома ни. В зависимост от целта се извършват различни дейности: 
•    За пречистване от уроки и негативна енергия -  3 лъжици захар, замесени с 3 лъжици сол се разхвърлят из цялата къща преди новолуние;
•    За любов – използват се само 3 лъжици захар и се поставят по ъглите на спалнята, на следващата нощ тя се измита и се хвърля.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com