Какво забелязват първо хората във вас

11749
Какво забелязват първо хората във вас
Снимка: iStock/Guliver

В човешката природа е заложено, когато някой се появи за първи път, ние да го оценим. Имаме едва няколко минути, за да направим добро първо впечатление. Какво забелязват първо хората, когато се срещнат с нас? Визията ви, зъбите, дали ухаете добре? Да, със сигурност това се забелязва, но има и нещо, които правят веднага впечатление и може да бъде в положителна или отрицателна посока.

Усмивката

Това е първото нещо, което забелязват другите у вас

Природно заложено ни е да правим преценка за човека срещу нас още през първите няколко минути от запознанството ни с него. Както ние об...

Когато срещаме нов човек, изграждаме първите си впечатление въз основа на това дали се усмихва или не. Разбира се, това не се отнася за всичко, но до голяма степен. Това е универсален знак за дружелюбност и наличието на такава ще ви направи по-приветливи и достъпни. Топла усмивка винаги ще накара хората да се отпуснат във вашата компания и ще им даде знак, че сте готови да обсъдите различни въпроси. С усмивка на лице по-лесно и ще получим отговор на важен за нас въпрос.

Ръкостискането

Следващия път, когато го правите, обърнете внимание и на другия човек. Ако той го прави слабо, най-вероятно му липсва увереност. От друга страна, хубавото ръкостискане прави добро впечатление, но не трябва да бъде твърде силно. Продължителността не трябва да бъде повече от 3-4 секунди. Ръката ви трябва да бъде с приятна температура и да не е потна. Ако е – избършете я, преди да се ръкостискането.

Езикът на тялото

5 начина да направите добро първо впечатление

Да направите отлично първо впечатление всъщност е доста просто. Трябва да следвате формулата, разкрита през вековете: усмихвайте се, гл...

Що се отнася дали ще бъдем добре приети или не, това зависи и от езика на тялото ни. Той може да придаде увереност, интелигентност, но и досада, отегчение и други неприятни емоции. Важна е стойката, както и ръцете – те не трябва да са кръстосани, а усмивката и очите са задължителни.

Точността

Едно от нещата, които правят добро или лошо впечатление е именно точността ни. Когато пристигате на време показвате, че цените не само вашето време, но и това на другия човек. Независимо от какъв характер е срещата ви, то планирайте така графика си, че да пристигнете няколко минути по-рано. Ако закъснеете, то все едно казвате, че не ви интересува другия човек, а това е неуважително. Едва ли бихте се почувствали приятно, ако и вас ви накарат да чакате.

Маниери

Те показват много за нас, за начина на комуникацията ни и какви сме всъщност. Когато имаме среща с непознат човек, ние се притесняваме и това е напълно нормално. Често сме склонни да гледаме в телефона си или да отговаряме на лични разговори, които могат да изчакат. Начинът на изказ, как сядаме на масата, как жестикулираме, показва какви сме в действителност и създава първото впечатление за нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

12 неочевидни начина за използване на тиксо в ежедневието

Как се образуват кълбовидните мълнии?

4 знака, че имате връзка със заклет егоист

10 предмета, които в никакъв случай не трябва да се избелват

Таро хороскоп за месец ЮНИ за всяка зодия

Тополовият пух не е алерген, но с какво вреди?

Какво послание носят различните цветя, които подаряваме?

Какво се случва със съпругата на Христо Ботев след смъртта му?

Къде точно се намира границата между Европа и Азия

Кой язовир има най-голям обем в нашата страна?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com