Книгите създават уют у дома

1133
Книгите създават уют у дома
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Много от нас се интересуват от въпроса - как да направим дома си по-удобен и в същото време стилен.

В търсене на красив интериор ние гледаме стотици и хиляди телевизионни програми, четем специализирани списания и книги, общуваме с дизайнери и разглеждаме профилите на дизайнерите в социалните мрежи.

Днес решихме да се опитаме да направим живота малко по -лесен за тези, които искат да създадат уют около тях и направихме селекция от книги за интериора и създаването на уют в къщата.

1. Даниел Постел-Уини, „Френското изкуство на домашния комфорт“.

Домът на французите не е просто място, където те спят и се хранят. Той служи като отражение на техните представи за живота. Всеки елемент има значение и разказва история за това кои са те, къде са били и какво са преживели собствениците им. Във френски дом всяка стая има специфична функция. Ако целта на коридора е да представи историята на вашия живот и личността на вашия дом на външния свят, то целта на хола е да събере хората за комуникация. И така във всичко: всеки ъгъл във френска къща има свой собствен смисъл. Разбира се, във Франция има къщи, които се отклоняват от стандарта, но това е просто смешно изключение от правилото. Всяко френско жизнено пространство е израз на култура и то, съзнателно или несъзнателно, следва определени ритуали и правила. Книгата предоставя подробни препоръки,

2. Мари Кондо, „Вълшебното почистване. Японското изкуство да се подреждат нещата у дома и в живота ”.

Тя беше странно дете и вместо да играе деца се занимаваше с ... почистване. В гимназията приятелките й търсеха съвършената любов, а тя беше идеалният начин да сгъва и съхранява чорапите. Родителите й смятаха, че тя ще стане добра домакиня, а тя изкарва милиони, като помага на хората да се отърват от боклука в домовете си. Мари Кондо е най-търсеният в света консултант за подреждане и автор на революционния метод за почистване на KonMari. Следвайки нейните препоръки, ще подредите нещата у дома и в живота - веднъж завинаги. След редовно почистване къщата ви отново е в каша след няколко дни. С метода KonMari вие почиствате веднъж завинаги. Тайната е, че се освобождавате от всички ненужни неща и подреждате необходимите неща, така че по -късно е много удобно да ги върнете на мястото им.

3. Наталия Будилова, „Домашна терапия. Как да рестартирате живота си, без да напускате дома си. "

Преди няколко години Наталия Будилова се сдоби с книгата на Мари Кондо „Вълшебно почистване“. Това събитие напълно промени живота й. Вдъхновена от Наталия, тя създава първата онлайн общност от почитатели на японския метод за почистване на къщата, KonMari, и започва да провежда онлайн маратони за обезсърчаване. Наблюдавайки резултатите от тези маратони, познаването на китайската система фън шуй и психологическото образование я тласкат да създаде свой собствен авторски метод - Домашна терапия. Как се чувстваме физически и емоционално, колко печелим, колко щастливи в личния си живот, колко бързо се сбъдват мечтите ни - това и много повече в живота ни зависи от средата, в която живеем: работа, почивка, общуване, спане . Домашната терапия ще ви помогне да се „сприятелявате“ с дома си, да го обичате и вашият дом със сигурност ще ви отвърне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com