Кое е най-важното за щастлива и сплотена ВРЪЗКА?

6220
Кое е най-важното за щастлива и сплотена ВРЪЗКА?
Снимка: iStock/Guliver

В днешно време е доста по-трудно да запазим връзката си стабилна и да се предпазим от интриги, токсичност и болестна ревност. Причините обаче могат да са и от двете страни, а за да просъществуват отношенията, са нужни определени компромиси.

Ето и няколко черти от характера, които може да изградите или промените, за да сте една крачка по-напред до здравата връзка.

Умеете да общувате правилно и да споделяте

В основата на здравата връзка стои добрата комуникация. Изключително важно е да споделяте всяка тревога, радост или проблем със своя любим – не го оставяйте да се чуди защо днес не сте в настроение например. Колкото повече комуникирате и си споделяте, толкова по-малко недоразумения и конфликти ще има във връзката ви. Бъдете искрени и честни един с друг. Премисляйте и подбирайте обаче внимателно думите си, за да не нараните другия без да сте го имали предвид.

13 знака, че не трябва да започвате връзка с него

Старайте се да ставате по-добри

Ако осъзнавате, че някои ваши черти не са толкова положителни за връзката ви, постарайте се да ги изкорените и да се промените към по-добро не само за благото на връзката, но и за собственото си щастие.

Ако винаги се стремите към самоусъвършенстване и създаване на най-добрата версия на себе си, ще постигате много добри резултати и успехи не само във връзката, но и в социален план изобщо. Друго важно нещо е, че всеки сам трябва да осъзнае грешките си и да изяви желание да се промени. Вие не можете да промените човека срещу вас, а само себе си, затова не се и опитвайте да налагате идеалите си върху другия.

Проблемът, който може да разруши всяка връзка

Бъдете благодарни един на друг

Всъщност малките неща са това голямо нещо, което е „лепилото“ на връзката. Комплименти без повод, благодарност за приготвената вечеря например или за всяко старание от страна на другия, оценяване на усилията и др. са част от нещата, които не ни костват никакви усилия, а имат огромно положително влияние върху нашите любовни взаимоотношения.

По този начин показвате на другия, че го цените и обичате. Така ще направите по-щастливи тях, както и себе си, тъй като това се отразява и на самите вас. Препоръчваме ви всеки ден да избирате нещо минимално, за което да направите комплимент на любимия, или пък да му покажете признателността и обичта си чрез закуска в леглото например, избиране на любим негов филм за гледане и т.н. – начините са много, а резултатите за връзката са наистина невероятни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com