Кои са деканите на зодиите и какво значат те?

21856
Кои са деканите на зодиите и какво значат те?
Снимка: iStock/Guliver

Време е да си отговорим на един важен въпрос - какво точно значат деканите на зодиите?

Ще обясним в тази статия за всички, на които им е интересно: 

Овен

21 март до 30 март е декан на Овен, управляван от Марс. Така че хората, родени в тези дни, ще притежават класически черти на Овен.

От 30 март до 9 април е декан на Лъв, така че Слънцето е негов вторичен владетел. Лицата, родени в този декан, ще придобият характеристики, типични за някой, управляван от слънцето, в допълнение към основните им черти Овен / Марс. Те може например да обичат да бъдат в центъра на вниманието и да бъдат по-креативни от другите Овни.

10 април до 19 април е декан на Стрелец, така че Юпитер е негов вторичен владетел. Следователно някой, роден в този декан, може да бъде дори по-авантюристичен от другите Овни, както и по-философски, открит и оптимистичен.

Телец

20 април до 29 април е декан на Телец, управляван от Венера. Следователно хората, родени в този декан, ще се представят като класически Таври.

От 30 април до 9 май е декан Меркурий е вторичният му владетел. Следователно хората, които попадат под този втори декан, вероятно ще бъдат дори по-комуникативни от типичните ви Риби. Може да са и по-интелектуални.

10 май до 19 май декан е Козирог декан, така че Сатурн е вторичният му владетел. В резултат на това тези Риби от трето десетилетие могат да бъдат по-отговорни и трудолюбиви от типичните Риби.

Близнаци

21 май до 30 май е декан на Близнаци, управляван от Меркурий. Родените в този декан ще притежават класически черти на Близнаци.

От 31 май до 9 юни е декан на Везни, така че Венера е негов вторичен владетел. Близнаците, родени през втория декан, ще бъдат по-чувствени и тактилни от другите Близнаци.

10 юни до 20 юни е декан на Водолей, така че Уран е вторичният му владетел. Лицата, родени в този декан, ще бъдат по-независими, бунтовни и иновативни от другите Близнаци.

Рак

21 юли до 30 юни е декан, управляван от Луната. Хората, родени под първия декан, ще се представят като типични Раци.

1 юли до 10 юли е декан на Скорпион, така че Плутон е вторичният му владетел. Тогава родените в този декан ще бъдат по-интензивни и фокусирани навътре от другите Раци.

11 юли до 22 юли е декан на Риби, така че Нептун е вторичният му владетел. Лицата, родени под този декан, ще бъдат по-креативни и духовно настроени от другите Раци.

Лъв

23 юли до 1 август е декан на Лъв, управляван от Слънцето. Хората, родени в този декан, ще се представят като типични Лъвове.

От 2 август до 11 август е декан на Стрелец, така че Юпитер е вторичният му владетел. Хората, родени в този декан, ще бъдат дори по-ярки (прочетете: по-забавни) от типичните Лъвове и са склонни да обичат да водят партито си на път за приключение.

12 август до 22 август е декан на Овен, така че Марс е вторичният му владетел. Родените в този декан ще бъдат по-експлозивни и агресивни от типичния Лъв - слънцето им може да се превърне в огън за миг.

Дева

От 23 август до 1 септември е декан на Дева, управляван от Меркурий. Лицата, родени под този декан, ще се представят като класически Деви.

От 2 септември до 11 септември е на Козирог декан, така че Сатурн е вторичният му владетел. Това означава, че родените под втория декан могат да бъдат по-решителни и трудолюбиви от другите Деви.

12 септември до 22 септември е декан на Телец, така че Венера е негов вторичен владетел. Това означава, че родените в рамките на третото десетилетие може да са по-настроени към естетиката от други от техния знак.

Везни

От 23 септември до 2 октомври е декан на Везни, управляван от Венера. Хората, родени в този декан, ще имат типични атрибути на Везни.

От 3 октомври до 12 октомври е декан на Водолей, така че Уран е вторичният му владетел. Това означава, че родените във втория десетилетие на Везните може би са по-склонни да разширяват съзнанието си - чрез неща като астрологията - от другите Везни. Те може да са и по-изобретателни.

13 октомври до 22 октомври е декан на Близнаци, така че Меркурий е вторичният му владетел. Тогава тези Везни ще бъдат добри и активни комуникатори.

Скорпион

От 23 октомври до 1 ноември е декан на Скорпион, управляван от Плутон. Родените в първия декан ще се представят като типични Скорпиони.

Трите най-харизматични зодии

Със сигурност сте срещали хора, които имат сякаш магнетична осанка и с вродената си харизма са способни да омаят всеки, без никакво уси...

2 ноември до 11 ноември е декан на Риби, така че Нептун е вторичният му владетел. Следователно хората, родени в рамките на този втори декон, ще бъдат по-въображаеми и креативни - и по-малко основателни - от другите Скорпиони.

12 ноември до 21 ноември е декан на Луната. Тези Раци са по-чувствителни от другите и те също са склонни да бъдат страхотни гледачи.

Стрелец

22 ноември до 1 декември е декан на Стрелец, управляван от Юпитер. Хората, родени в този декан, ще притежават типични черти на Стрелец.

От 2 декември до 11 декември е декан на Овен, така че Марс е вторичният му владетел. Следователно тези, които попадат в този декан, ще бъдат по-огнени и уверени от другите от техния знак.

12 декември до 21 декември е декан на Лъв, така че Слънцето е негов вторичен владетел. Лицата, родени в третия декан, могат да бъдат по-енергични, харизматични и самоувлечени от другите от техния знак.

Светът не може да живее без тези три зодии

Светът е шарен. Хората, които го населяват са неповторими. Всеки е уникален и допринася по свой начин към цялостната картинка. Те гаран...

Козирог

22 декември до 31 декември е декан на Козирог, управляван от Сатурн. Родените в първия декан ще се представят като типични Козирози.

От 1 януари до 10 януари е декан на Телец, така че Венера е негов вторичен владетел. Хората в този декан са по-чувствени и романтични от типичните Козирози. Те може да са склонни да се отдадат на фантазията и да предпочитат упадъка навсякъде, където могат да го намерят.

От 11 януари до 19 януари е декан на Меркурий. Козирозите са склонни да поставят своите амбиции и усилия към интелектуални занимания.

Водолей

20 януари до 29 януари е декан на Водолей, управляван от Уран. Родените в този първи декан ще имат типични черти на Водолея.

10 грешки, които ви пречат да се харесате на другите

Харизмата не е вроден талант. Може да се придобие през годините с достатъчно старание. Ето няколко типични грешки, които ни пречат да с...

30 януари до 8 февруари е декан на Близнаци, така че Меркурий е вторичният му владетел. В резултат на това Близнаците от втори декан са по-интелектуални (и бърборещи!) От другите Водолеи.

9 февруари до 18 февруари декан на Везни, така че Венера е вторичният му владетел. Като такива, хората, родени в този декан, може да се интересуват повече от житейските удоволствия, включително любовта, отколкото други хора Водолей.

Риби

19 февруари до 28 февруари е декан на Риби, управляван от Нептун. Родените в този декан ще се представят като типични Риби.

От 1 март до 10 март е декан на Рак. Тези Риби ще бъдат дори по-чувствителни от техните вече чувствителни връстници Риби.

От 11 март до 20 март е декан на Скорпион, така че Плутон е вторичният му владетел. Родените в този декан ще бъдат по-скрити, загадъчни и пресметливи от средните ви Риби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com