Кои са най-полезните ядки за кожата?

12132
Кои са най-полезните ядки за кожата?
Снимка: ExplorerBob/Pixabay

Едва ли има човек, който да не знае колко полезни за здравето ни могат да бъдат ядките за организма, но дали всички видове ядки са полезни за нашата кожа? Най-препоръчаните ядки според дерматолозите са фъстъците, кашуто и лешниците. Нека видим и кои други ядки биха били от полза за нас.

Орехите

Те са толкова вкусни, колкото и полезни за здрава и красива кожа. В тях се съдържа огромно количество омега 3 мастни киселини, които имат потивовъзпалителни свойства и поддържащи подхранена нашата кожа. Също така, тези ядки са богати на витамин В, който спомага овлажняването на кожата и нейната здравина, като влияят и за намаляването на бръчките.

Бадемите

Тези ядки са освен вкусни и полезни като част от всяка диета, но и много богати на различни протеини, фибри и т.н. Тяхното консумиране осигурява на човешкия организъм важния витамин Е, който има антиоксидантни свойства. Също така играе роля за красива и здрава кожа, придаващ зацита от екземи, акне и пигментни петна. Витаминът подхранва вътрешно и външно кожата и се бори със стареенето, което обикновено зависи от свободните радикали, ускоряващи този процес.

Бразилските орехи

Този тип ядки също имат голямо съдържание на мастни киселини, но и селен, който е важен минерал, спомагащ подобряването на еластичността на кожата и облеквача възпаленията от акне. Също така селенът има антиоксидантни свойства, действащи срещу свободните радикали, поддържащ хидратирана кожата ни и подобряващ еластичността и. Също така тези бразилските орехи оказват влияние за здравината на косата и ноктите. Препоръчително е обаче да не се ядат повече от три или четири ядки дневно, защото може да действат и токсично на организма ако се прекали с тях.

Дебелее ли се от ядките?

Ядките са богати на калории и те са полезни, но колкото и да са полезни, те могат и да се натрупат. В следващите редове ще посочим няко...

Шамфъстъкът

Ако консумирате редовно шамфъстък, това ще помогне вашата кожа да бъде по-подхранена и ще забави стареенето й. В ядките се съдържа богато количество антиоксианти, които намаляват влиянието на свободните радикали. Витамин Е пък е известен с това, че предпазва нашата кожа от UV лъчението на слънцето и намалява риска от поява на рак.

Тиквеното семе

Ако обичате да похапвате тиквени семки, това е много полезно. Те са богати на магнезий, фосфор, манган, цинк, желязо, протеини и мастни киселини. Освен за нашата кожа, тиквеното семе е полезно и за здравината на косата и повишава имунитета на организма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com