Кои са най-щастливите държави по света?

7290
Кои са най-щастливите държави по света?
Снимка: Pexels

Щастието е универсална цел на човешкия живот. Всеки човек иска да бъде щастлив, но не всеки го постига, а понякога това е обвързано и с мястото, на което живеем. И докато проучванията показват, че в България живеят някои от най-нещастните хора, то в други държави нещата са на другия полюс. В следващите редове ще разгледаме топ 4 на най-щастливите страни в света в нашата своеобразна класация.

Финландия

Финландия, северноевропейска държава, в момента е класирана като най-щастливата страна в света. Тя е известна с високия си стандарт на живот, отлична образователна система и ниски нива на корупция. Финландците са известни и с любовта си към природата и дейностите на открито. Социалната система на страната е една от най-добрите в света, осигуряваща безплатно здравеопазване и образование на всички свои граждани.

Още: Тибетската мъдрост ни прави здрави и щастливи

Дания

Дания е друга северноевропейска страна, която постоянно се нарежда сред най-щастливите страни в света. Тя е известна с високите си нива на социално доверие, социална подкрепа и силно чувство за общност. Датчаните ценят баланса между професионалния и личния живот и правителството е приложило политики, които подкрепят това, като гъвкаво работно време и щедър родителски отпуск. Здравната система на страната също е една от най-добрите.

Швейцария

Швейцария е малка страна без излаз на море в Централна Европа, която е известна със зашеметяващата си природна красота и висок стандарт на живот. Швейцарците са известни със своята точност, прецизност и чистота. Страната има силна икономика и е дом на много мултинационални компании. Швейцарците се радват на високо ниво на социална сигурност, отлично здравеопазване и образователна система.

Още: Кои зодии забравят за своето щастие - погълнати са да помагат на другите?

Исландия

Исландия е скандинавска островна държава, известна със своите зашеметяващи пейзажи, геотермални горещи извори и Северното сияние. Исландският народ е известен със силното си чувство за общност и социална сплотеност. Страната има ниско ниво на престъпност, високо равенство между половете и отлични здравни и образователни системи. Исландците са известни и с любовта си към литературата и разказването на истории.

Тези държави имат няколко общи неща - силно чувство за общност, отлични здравни и образователни системи и висок стандарт на живот. Те са въвели политики, които подкрепят баланса между професионалния и личния живот, социалната сигурност и социалното доверие. 

Хормони, които ви правят щастливи и как да ги задействате

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com