Кои са най-лошите породи кучета?

58203
Кои са най-лошите породи кучета?
Снимка: iStock

Много кучета изглеждат гальовни и приканващи да бъдат помилвани, особено когато правят „умилителна“ физиономия. Въпреки това не всеки домашен любимец, който на вид е послушен и любвеобилен, всъщност е такъв. Някои агресивни кучета могат дори да нападнат и ухапят човека, който ги приближава - понякога го правят просто от инстинкт за самозащита. Ето някои породи кучета, с които е наложително да внимавате.

1. Канарски дог

Наричано още „преса канарио“, това куче произхожда от Канарските острови (Испания). Прилича на едър питбул. В миналото е използвано от испанците за преследване и лов на местните коренни жители – гуанчите. Послушна и вярна порода, но към непознати е подозрителна. Има една от най-силните захапки и се счита за добро куче пазач.

2. Аляски маламут

Това е издръжлива порода, подготвена за екстремни студове , с вълчи вид и агресивен инстинкт. Маламутите са товарни животни (теглене на шейни), атлетични и с естествена склонност към лов.

3. Чау-чау

Дистанцирани и независими, тези кучета изискват внимание и грижи от дресьори, за да не станат агресивни и невъзпитани. Родом от Китай, отнасят се твърде резервирано към непознати и може яростно да защитават стопанина си. Въпреки, че изглеждат много сладки „мечета“, това е просто илюзия – те са високорискови кучета. Породата се нуждае от ежедневна физическа активност и упражнения, за да не стане опасна. Не е подходяща за апартаменти или ограничени пространства.

Кои са най-умните кучета - познайте ги

4. Доберман пинчер

Породата би могла да се счита за опасна, но това е твърде индивидуално, в зависимост от обучението. Доберман пинчерите обикновено са пъргави и интелигентни, но реагират агресивно на подозрителни движения, когато са обучени в такъв дух.

5. Немски дог

Този тип кучета е познат и като немски мастиф заради огромните си размери. Той държи рекорда за най-високото куче в света със 111 см и първоначално е бил отглеждан през Средновековието за лов на елени и диви свине в Германия. Днес е типичен домошар, добър избор за стопаните, които нямат много време за разходки със своя домашен любимец.

6. Сибирско хъски

Първоначално отглеждани за теглене на шейни, сибирските хъскита имат много натрупана енергия и са твърде интелигентни. Общуването с хора не е тяхната силна страна и може да имат много поведенчески проблеми. Децата, например, рискуват да бъдат сбъркани с плячка. Не са много подходящи за кучета-пазачи.

7. Ротвайлер

Тази порода е класически известна като една от най-смелите и опасни в света – селектирана още в Древния Рим за военно куче. Придружавало легионите по време на походи и сражения. Не само смело, но и много агресивно в защитата на своята територия.

Най-опасните кучета за отглеждане

8. Питбул

Понятието „питбул" обхваща повече от една порода кучета, произхождаща от американски питбул териер: американски булдог, стафордширски бултериер, американски стафордширски териер. Създадени първоначално за пазачи на стада крави, сетне повечето от тях са използвани и за кучешки боеве в различни части на света. Смятано е за най-опасното куче в Америка, а може би и в целия свят. Забранено в много страни.

9. Американски бандог

Независимо, че има внушителен мускулест вид, тази порода не е отглеждана първоначално за бойни действия. Някои обаче са използвали този тип кучета за тази цел, което ги е направило твърде агресивни. Разновидност на американския питбул.

10. Бразилска фила

Познато още и като бразилски мастиф, произхожда от Бразилия. Може да е силно агресивен и енергичен. Добър следотърсач. Тази порода дори е забранена в няколко страни поради нейните размери, темперамент и заради факта, че е крайно агресивно куче.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com