Кой е най-бавният стил плуване?

538
Кой е най-бавният стил плуване?
Снимка: iStock/Guliver

В света на плуването има много начини за движение във водата. Някои от тях ви позволяват да постигнете максимална скорост и да покажете високи резултати, докато други, напротив - те са гаранция за ниска скорост и се практикуват повече за забавление или силови тренировки.

Функционалното обучение ще помогне за развитието на физическа сила и издръжливост. Това може да ви насърчи да изберете най-бавния метод на плуване. Разбира се, не трябва да забравяме и личните предпочитания. Ако предпочитате определен стил на плуване въпреки неговата относително ниска скорост, тогава този метод може да е най-подходящият за вас. Затова, ако търсите най-бавния метод на плуване, това трябва да се основава предимно на вашите индивидуални предпочитания и цели.

Какво е бруст?

Бруст е вид състезателно плуване, което принадлежи към гръдните стилове. Отличителна негова черта е комбинацията от движения на краката и ръцете, които се изпълняват едновременно. Този стил на плуване е известен още като „плъзгане по хриле".

Колко са стиловете в плуването?

Техниката на бруста включва следните движения.

Старт: плувецът започва от позиция с лице надолу с протегнати напред ръце.

Кръг на ръцете: плувецът разтваря ръцете си встрани, като ги сгъва в лактите и ги доближава до гърдите си.

Вратовръзка: по време на разтворения мах с ръце, плувецът ги поставя до гърдите с отворени длани.

Плъзгане: като постави ръце на гърди и свие лактите си, плувецът се отблъсква от стартовия блок и извършва движение „плъзгане по хриле“. В тази фаза плуването се извършва почти само с краката.

Изтласкване: когато плувецът е напрегнал краката, той ги изпъва и в същото време с ръцете изпълнява движение „хриле". Важна особеност на тази фаза е задръжка на издишването до самия край на движението.

Връщане в начална позиция: плувецът се връща в начална позиция, подготвяйки се да повтори цикъла от движения.

Принципно погледнато, брустът се смята за един от най-бавните стилове на състезателното плуване, тъй като има най-ниската скорост. Това плуване обаче е доста технично и изисква координация на движенията и добра издръжливост.

Какво се случва с тялото ни, ако плуваме всеки ден

Защо брустът се счита за бавен стил?

В света на състезателното плуване има няколко стила, всеки от които има своите характеристики и предимства. Въпреки донякъде бавната си скорост, брустът е много техничен и изисква специална физическа подготовка и ловкост от плувеца. Причината е, че това е стил, при който той се носи на гърди, като прави разгъващи се движения с краката и ръцете си. Но така скоростта на плуване намалява. Някои спортисти въпреки, че са високотренирани, имат затруднения с правилната координация между ръцете и краката, което също може да забави скоростта им.

Триене: при бруста плувецът използва краката си, за да се избута напред. За да направи това, той сгъва коленете си и ги раздалечава, създавайки голямо съпротивление във водата. Това триене възпрепятства движението на плувеца и забавя средната му скорост.

Дишане: дишането при бруста се извършва само на всеки втори цикъл на ръцете. Плувецът трябва стриктно да контролира дишането си и времето, през което главата му излиза от водата - това може да трае по-дълго и да забави скоростта му.

Стриктен контрол: строгите правила и контрол на плуването правят бруста много техничен стил. Плувецът трябва точно да спазва определени правила, когато изпълнява бруст - това може да бъде трудно за някои спортисти и изисква допълнително време и усилия.

Като цяло брустът е един от по-бавните стилове, но има своите предимства. Добре овладяната негова техника може да помогне на плувеца да спести енергия и да поддържа стабилно темпо на дълги разстояния. Брустът също развива по-голяма сила в краката и ръцете, което помага да бъде поддържана добра ефективност на движенията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно