Коя е най-ярката звезда от съзвездието Воловар?

3376
Коя е най-ярката звезда от съзвездието Воловар?
Снимка: БГНЕС

Арктур – най-ярката звезда в съзвездието Воловар, с право се смята не само за невероятно красива, но и в много отношения за уникална в истинския смисъл на думата. С какво толкова е заслужила вниманието на любителите на астрономията и Космоса?

Движение

Това небесно тяло е в състояние да се придвижва в звездната координатна система - като значително променя позицията си в нощното небе спрямо другите обекти. За 800 години Арктур ​​изминава разстояние от 30 дъгови минути. Признаците на движение са забелязани за пръв път от Е. Халей през 1719 г., скоростта на движението му достига 122 км/с.

Как се е появило съзвездието Рак?

Арктур ​​не се движи сам, а придружен от 52 небесни тела. Скоростта и посоката на движението им са еднакви, затова учените ги наричат „потокът на Арктур“. При това се смята, че потокът изначално не е принадлежал към Млечния път, а произхожда извън нашата галактика и „пътем“ е бил прехванат от нея.

Яркост

Арктур ​​е 110 или дори 180 пъти по-ярък от нашето Слънце. Това е най-яркото небесно тяло в Северното полукълбо. Интензивното сияние е една от основните характеристики на тази звезда.

Знаете ли коя е най-ярката звезда?

Какъв е цветът на Арктур?

Според фотометричната система цветът му е оранжев. Слънцето е жълто, а също толкова яркият Сириус представлява бяла звезда. По принцип, небесните тела имат от синьо-бели до червени разцветки.

Арктур ​​е една от най-ярките и бързо движещи се звезди. Така и досега не е класифициран като член на Млечния път, с което се демонстрира хипотезата за извънгалактичния му произход.

История

Това небесно тяло има много препратки в различни световни култури. За жителите на Древна Гърция, Рим, Китай и много други народи звездата Арктур ​​имала особено значение. Често се свързва с различни религии, използвала се в навигацията. В древногръцката митология Арктур ​​е неразривно свързан с божеството на лова и Луната - красивата Артемида. Римляните го смятали за свещено небесно тяло, а китайците по него определяли часа на денонощието.

Зодиак и хороскоп

Арктур ​​в хороскопа обещава богатство, обществено признание, слава и ясно поставяне на цели. Дава на хората възможности, които им позволяват да постигнат невероятни висоти и благородство – стремят се с всички сили да възстановят справедливостта. Влиянието на звездата може да се прояви също в предприемачески умения, но и в малко прекомерна енергия.

Звездата Арктур ​​в астрологията носи двусмислено значение: човек може да стане заядлив и много недружелюбен, но в същото време предприемчив и активен в бизнеса. Възможен е голям успех в творческата сфера.

В Индия Арктур ​​се нарича „Свати“ и символизира Майката на света. Въобще, в индийската астрология Свати се смята за 15-то зодиакално съзвездие. Счита се за особено благоприятно.

Според астролозите, ако при раждането на дете дадена звезда се е намирала над определени планети, била е във възходящ етап по време на раждането на бебето или се е издигнала в зенита си, тогава е оказала значително влияние върху съдбата на новия човек. Често, при определени условия, дори по-силно влияние, отколкото хороскопът му по рождение. Всяко небесно тяло влияе по свой начин.

Арктур ​​в астрологията е мистериозна, тайнствена и загадъчна звезда - която обещава както голям късмет, така и много вълнения. Тя не позволява на човек да прояви малодушие, боязън и страх. Веднага щом човек, роден под нейния знак, изпадне в състояние да бъде страхлив, започват да му се случват нещастия.

Ако роденият под знака на Арктур започне някакво начинание, непременно трябва да постигне целта си, като преодолее всички препятствия. Астролозите са уверени, че човек с активен Арктур ​​в наталната карта рано или късно ще стане истински религиозна натура. Благодарение на това винаги, понякога неочаквано, ще чувства сериозна подкрепа от своя ангел-пазител в трудни периоди на живота си.-

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com