Колко точно ще струва "новият живот" на Хари и Меган?

5579
Колко точно ще струва "новият живот" на Хари и Меган?
Снимка: Getty Images

Новият живот на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл в Канада, в която херцогът и херцогинята на Съсекс възнамеряват да прекарват значителна част от годината след отказ от статута на висши членове на кралското семейство, ще нанесе значителен удар върху бюджета на Скотланд Ярд, пишат британски медии.

Въпросът за разходите за защитата на кралската двойка е истински проблем за "Уайтхол" (улица в централен Лондон, където се намират резиденцията на британския премиер и редица водещи министерства). Столичните полицаи се опасяват, че искането на Хари и Меган да бъдат считани за "лица, ползващи международна защита", може да доведе до това, бюджета на звеното, защитаващо кралското семейство, "да излезе извън контрол". Обезпечаването на безопасността на двойката във Великобритания струва на полицията 600 000 британски лири годишно (780 000 долара), а живота в чужбина значително ще увеличи свързаните с това разходи.

"Наклонът на херцогинята" - препъникамъкът на Меган Маркъл (СНИМКИ)

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл отново бе разкритикувана. Този път причината е, че е стояла със скръстени крака преди да премине към...

Двойката "не е измислила напълно последствията от преместването им в Канада в областта на сигурността и поставя лондонската полиция в затруднено положение", каза бивш шеф на Скотланд Ярд, чието име не е посочено. Според документи, с които "The Times" разполага, полицейското управление вече изпитва недостиг на офицери-специалисти по охрана на кралското семейство.

По време на неотдавнашна седемседмична ваканция в Канада шестима офицери постоянно пазеха внука на кралицата и съпругата му. Общо имаше 10 служители на британската полиция. В същото време се обръща специално внимание на осигуряването на безопасността на Хари, като се вземе предвид неговият военен опит, който включва Афганистан.

Поради увеличаването на броя на официалните събития, включително такива в чужбина, в които участват членове на британското кралско семейство, разходите за полети на служители на охраната са нараснали от 3,47 милиона британски лири (4,51 милиона долара) през финансовата 2016-2017 година до 4,62 милиона паунда (6 милиона долара) през 2018-2019 г. Цената за настаняването им в хотели е увеличена от 1,12 милиона паунда (1,45 милиона долара) през 2016-2017 г. на над 2 милиона паунда (2,6 милиона долара) през 2017-2018 г.

Принц Хари и Меган връщат подаръци за 7 милиона лири

Принц Хари и съпругата му - херцогинята на Съсекс Меган, връщат получени в разрез с кралските разпоредби сватбени подаръци, оценени на ...

Снимки: Getty Images/Guliver

Като цяло, осигуряването на безопасността на британското кралско семейство, както посочва изданието позовавайки се на антимонархистката организация "Република", годишно струва на данъкоплатците 106 милиона паунда (137,8 милиона долара).

Кралица Елизабет II подкрепи принц Хари и съпругата му Меган Маркъл в решението им да започнат "нов живот". След срещата в понеделник на Нейно величество с наследника на трона, принцът на Уелс, Чарлз, както и принцовете Уилям и Хари, кралицата подчерта, че внукът и съпругата му не искат да бъдат финансово зависими от кралското семейство и британското правителство в бъдеще. Според монарха семейството на принца ще бъде в "преходен период, през който те ще прекарват времето си в Канада и Обединеното кралство".

"Семейството ми има да разрешава трудни въпроси и предстои още много работа", призна кралицата.

Източник: БГНЕС

Принц Хари подари на Меган пръстен на лейди Даяна

В деня на сватбата си принц Хари подари на своята съпруга Меган Меркъл пръстена със сапфири и диаманти, принадлежал на неговата майка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно