Комикс-филмът "Отмъстителката в бурка" тръгва по света

15247

Пакистанският комикс "Отмъстителката в бурка", разказващ за подвизите на супер героиня в битката й срещу злодеите, ще започне да се продава в над 60 страни по света, съобщиха създателите му пред АФП, предаде БГНЕС.

Става дума за миловидна учителка, която във всекидневието си е обикновена жена, но благодарение на своите свръхсили въздава справедливост, прикривайки самоличността си с традиционната за исляма женска дреха бурка, скриваща цялото й тяло и лице.

Анимационният филм, озвучен на езика урду, тръгна по пакистанската телевизия преди месец. В него главната героиня Джия, която е експерт по различни бойни изкуства, воюва с предвожданите от Баба Бандук местни главорези в измисленото село Халвапур. Злодеите които се опитват да затворят девическото училище, в което тя преподава. Естествено, има и корумпиран местен политик – Вадеро Паджеро, който е събирателен образ, твърде добре познат от пакистанската действителност. Наивният на пръв поглед, предназначен за деца екшън, се превърна в истински хит в страната, в която войнстващите талибани не допускат хиляди момичета до ходенето на училище. По данни на ООН половината от всички деца в Пакистан и 3/4 от момичетата не могат да посещават начално училище.

Създател на образа е поп звездата Харун Рашид, който също бил изненадан от феноменалния успех на творбата си.

В момента европейска дистрибуторска компания води преговори за превода на 18 езика, вкл. английски и френски, и разпространяването на филма в 60 страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com