Консумирайте кисело мляко за здрава и красива кожа

6018
Консумирайте кисело мляко за здрава и красива кожа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Киселото мляко е истинска супер храна за красота на кожата. Полезните му свойства са били известни още в древността, включително в родината на гръцкото кисело мляко. Може би именно този продукт е допринесъл значително за концепцията за гръцката красота. Не само културните намеци, но и медицинските факти говорят за полезността на киселото мляко. В тази статия ние разчитаме само на тях и ви казваме защо киселото мляко е достойно за първите позиции в рутината ви за красота.

Ярък и равномерен тон на кожата

Доказано е, че редовното нанасяне на кисело мляко върху лицето намалява появата на петна, бенки и дори лунички. Разбира се, не говорим за пълното им изчезване. В тази връзка разчитаме само на факта, че грижата за красотата на киселото мляко ще работи по -добре от всякаква основа.

Няма да ви трябват много продукти за една употреба: една или две чаени лъжички кисело мляко са достатъчни за маската. Печеливш ход би бил да го обогатите с няколко капки лимонов или портокалов сок. Тази маневра ще бъде осезаем бонус за подхранване на кожата: тези сокове съдържат лимонена киселина, която е известна със способността си да изсветлява и изравнява тена на кожата.

Стесняване на порите на кожата

Ако имате широки пори, киселото мляко може да бъде чудесна алтернатива за грижа за кожата. За да стегнете порите и да стегнете кожата, внимателно намажете една чаена лъжичка обикновено кисело мляко върху лицето си. Изчакайте около 10-15 минути, докато кожата попие маската, след което я изплакнете с хладка вода.

Полезен съвет за тези, които все пак стигат до изпълнението на тази инструкция: веднага след отстраняване на маската, не се колебайте да използвате овлажнител или зехтин. Въпреки изключително полезните си ефекти, киселото мляко може да остави неприятно усещане за стягане.

Кажете „не“ на акнето

Има много начини за лечение на акне по приятен и ефективен начин: киселото мляко е един от тях. Това е ключова съставка, използвана в много лекарства и най-често в подхранващи маски за лице.

Това, което прави киселото мляко уникално обаче е, че можете да извлечете пълния набор от ползи от него, както външно, така и вътрешно като хранителен продукт. И двата варианта не отстъпват един на друг по ефективност: по своята същност киселото мляко е ферментирал млечен продукт, поради което е идеален за борба с бактериите, които причиняват акне, както и с микробите, които се стремят да навредят и на тялото и кожата.

Сбогом на тъмните кръгове под очите

Добра новина за тези, които не могат да си откажат удоволствието от нощно бдение - ако комбинирате този ритуал с усвояването на естествено кисело мляко редовно, тогава на сутринта синьото под очите ще стане много по-малко забележимо. Отново въпросът е в противовъзпалителните свойства на киселото мляко и съдържащата се в него млечна киселина, които заедно помагат да се предотврати кожен оток.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Не само досаден плевел: Неочаквани ползи от глухарчето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com