Котката скача ли в скута ви? Значи има важно послание

2010
Котката скача ли в скута ви? Значи има важно послание
Снимка: iStock

За собствениците на котки на пръв поглед случайното поведение на нашите котешки приятели често има по-дълбок смисъл. Едно такова поведение, което може да изглежда безобидно, е когато котката ви многократно скача в скута ви, търсейки внимание или обич. Според експертите по котешко поведение обаче това поведение може да е нещо повече от желание за гушкане; то може да е начин котката ви да съобщи нещо важно.

Първо, котките са известни със своята чувствителност към енергията и емоциите. Когато котката ви многократно скача в скута ви, това може да е знак, че усеща, че нещо не е наред или че имате нужда от утеха. Проучванията показват, че котките имат забележителна способност да откриват едва доловими промени в човешкото поведение и емоции, като често реагират с жестове на обич или подкрепа. Така че, ако котката ви упорито търси компанията ви, това може да се дължи на факта, че тя е настроена към емоционалното ви състояние и иска да предложи присъствието си като утеха.

Учени: Хората над тази възраст НЕ трябва да имат котка у дома

Освен това котките са силно интуитивни същества. Те възприемат сигналите на заобикалящата ги среда и на хората около тях, като понякога действат като посредници между своите човешки спътници и света извън тях. Така, когато котката ви многократно скача в скута ви, това може да е нейният начин да ви предупреди за нещо, което смята за важно или потенциално застрашаващо. Това поведение може да бъде особено забележимо по време на стрес или сътресения, когато котката усеща необходимостта от повишена бдителност и защита.

Освен това котките са териториални животни със силно чувство на привързаност към своите стопани. Когато котката ви многократно търси скута ви, това е проява на желанието ѝ за близост и връзка. В дивата природа котките разчитат на социалните връзки в семейните си групи, за да оцелеят, и тази инстинктивна нужда от общуване се запазва и при домашните котки. Скачайки в скута ви, котката ви търси не само физическа топлина, но и емоционална увереност и сигурност.

Може би най-голямата котка в света е толкова огромна, че я мислят за куче (СНИМКИ+ВИДЕО)

Освен това повтарящото се поведение при котките често служи като форма на комуникация. Ако котката ви продължава да скача в скута ви, това може да е нейният начин да изрази нужда или желание, което не е в състояние да предаде само чрез вокализация. Независимо дали става въпрос за искане на храна, време за игра или просто обич, котката ви може да прибегне до това поведение като средство за привличане на вниманието ви и предизвикване на отговор.

Когато котката ви продължава да скача в скута ви, е важно да обърнете внимание на посланието, което се опитва да ви предаде. Независимо дали това е отговор на емоционалното ви състояние, знак за бдителност, проява на привързаност към вас или форма на комуникация, поведението на котката ви има значение, надхвърлящо обикновеното търсене на обич. Като разбирате и реагирате на сигналите на котката си, можете да заздравите връзката помежду ви и да си осигурите хармонични взаимоотношения, изградени на базата на взаимно разбиране и доверие. Затова следващия път, когато косматият ви приятел се покатери в скута ви, отделете малко време, за да се вслушате в това, което може би се опитва да ви каже.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com