Котката ви МРАЗИ това

13264
Котката ви МРАЗИ това
Снимка: envato.com

Какво правите нередно, така че да се чувствате, че котка ви ви мрази?

Опитвате се да поддържате котката си щастлива с много любов, време за игра и лакомства. Но работи ли наистина? Може ли част от вашето добронамерено внимание действително да кара котката ви да се тревожи, дразни или да се противопоставя? Разберете вероятните неща, които дразнят пухкавия ви любимец, за които дори не сте предполагали:

Защо котките НЕ Е добре да спят с деца

Котките никога не трябва да спят с деца под петгодишна възраст. Може да има риск от задушаване и ако котката се стресне посред нощ, мож...

Защо котката ви спи във вас – ето какво иска

Бебета

Ще обичате новото си бебе и ще обичате котката си, но не очаквайте непременно те да се обичат, поне не веднага. Големите промени в живота, като преместване или посрещане на нов член на семейството, могат да бъдат стресиращи за котките. Подгответе котката предварително за появата на бебе като пускате бебешки звуци, преди да родите, за да свикне котето с това, което предстои. Ако татко ще поеме грижите за котките от мама, след като бебето се появи, накарайте го да поеме задълженията си за грижа и игра поне месец преди големия ден.

Промяна

Ако новото бебе е една от най-драматичните промени в начина на живот, които ще стресират котката, то не е единствената, която трябва да се предприема постепенно, когато е възможно. Дори преместването на кутията за котка трябва да се извършва бавно, ако изобщо е възможно – придвижвайте я само с няколко сантиметра на ден към новото й местоположение. Ако трябва да се преместите изцяло в нова къща или апартамент, притесненията ви ще бъдат по-големи. Поведенчески специалист пише, че най-голямата грижа е безопасността, тъй като тревожните котки е по-вероятно да избягат или да се скрият в неподходящи места.

Скуката

Има ли причина някои котки да спят на определени части от тялото?

Всъщност има. Ако котката ви обича да спи близо до главата ви, това вероятно е, защото тялото ви отделя много топлина оттам, докато спи...

Големите промени може да са стресиращи за котките, но те всъщност не искат всеки ден да е точно като предишния. Да имате домашна среда, която никога не се променя, също може да бъде скучно за котките. Давайки на котката си нови играчки и форми на обогатяване, може да помогне за стимулиране на ума им и може също да ги направи по-ловки в нови ситуации, когато настъпят големи промени в живота.

Определени текстури

Тъй като котките са толкова специфични, можете да се възползвате от тяхната чувствителност, за да им помогнете да ръководите поведението им. Повечето котки мразят да ходят по алуминиево фолио, тежка пластмаса или лепкави повърхности, така че ако искате котката ви да спре да виси на плота, уверете се, че повърхността е неприятна. Уверете се, че награждавате пътите, когато котката е на пода, а не тези, когато е на повърхности с лакомства.

Има ли причина някои котки да спят на определени части от тялото?

Силни миризми

Изглежда ли, че вашата котка ви избягва, когато носите любимия си парфюм? Те имат отлично обоняние. Ароматични елементи със силна миризма, като парфюми или дезодоранти, може да са отблъскващи и котките могат да избягват места с тези аромати. Има и миризми, които повечето котки наистина харесват, включително коча билка, лавандула и сребърна лоза. Можете също да използвате аромати, които котките харесват, за да ги привлечете на места като специални предмети за дране (различни от вашия диван) и котешката им тоалетна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно