Кухненските помощници, които могат да се ползват и в други аспекти от живота ни

1711
Кухненските помощници, които могат да се ползват и в други аспекти от живота ни
Снимка: https://pixabay.com

Има някои хитринки и ползи от различните продукти и уреди, които могат значително да улеснят живота ни в някои ситуации. Нека видим от какво може да се възползваме в кухнята и да използваме и в други аспекти от живота:

Белачки

Обелването на плодове и зеленчуци с нож е много по-трудно и бавно от това с белачка. С тях може да обелвате лесно, по-неравни повърхности и всякакви видове продукти. Подберете такъв модел, който ви е най-удобен. 

•    Белачка с къса дръжка

Белачката с къса дръжка е подходяща за обелване на картофи, ябълки, репи – за всички плодове и зеленчуци с по-кръгла форма и с малки размери. Белачката спомага за по-бързото, лесно и удобно почистване без загуба на продукт.

•    Белачка с дълга дръжка

Белачката с дълга дръжка е по-подходяща за обелване на по-продълговати продукти – моркови, тиквички, корен от джинджифил, краставици, а също и за нарязване на кора от лимон и портокал.

•    Назъбена белачка 

Назъбената белачка не е удобна и не се препоръчва за обелване на картофи или друг вид зеленчук, но пък е изключително удобна за премахване на рибните люспи. С нож задачата е трудоемка, а назъбената белачка се справя с почистването на всякакъв вид и размер риби.

•    Белачка с подвижно острие

Белачката с подвижно острие е подходяща за плодове и зеленчуци, които са по-едри и не може да държим с едната ръка. Например тиквата или по-големи тиквички. Чрез нея също може да се нарязват на тънки слайсове краставици, тиквички или картофи, които са подходящи за направата на чипс.

Няколко хитри начина да си улесним живота в кухнята

Улеснете живота си с нашите умни кухненски съвети, които ще ви помогнат да спестите време, от идеи за съхранение до съвети за бързо поч...

Резачки

Рязането на плодове и зеленчуци чрез механичните резачки е лесно и удобно, но самите уреди заемат повече пространство в кухнята. Те преобразяват във всякаква форма продуктите – пюре, тънки сламки, слайсове и др.

Центрофуга за салата

Центрофугата е много подходяща и полезна, ако често вкъщи приготвяте зелена салата. Тя ще подсуши листата на зеленчука, без да ги уврежда. И процесът е изключително бърз и не се налага да чакате допълнително – само за 30 сек получавате готови за консумация салатени листа. 

Дозатор за растително масло

11 трика в кухнята, които никой не ви е казвал до сега

Ежедневните задължения става по-приятни, когато имаме малко трикчета, с които да си улесняваме живота. Така или иначе трябва да ги св...

Дозаторът е подходящ за хора, които се стремят да използват възможно най-малко количество мазнина, като по този начин ще могат да следят точното количество, което използват.

Лъжица за спагети

Лъжицата за спагети е добро решение, когато преместването и сервирането им с обикновена такава ви е досадно и отнема повече време.

Хаванче

Хаванчето ще ви е полезно, ако често претривате чесън с билки и сол, счуквате семена, приготвяте сосове от спанак и босилек и др. Използвайте хаванче от естествен камък и имайте предвид, че колкото по-тежко е, толкова по-добър ще е резултатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com