Лечебните свойства на дървото на живота

26875
Лечебните свойства на дървото на живота
Снимка: iStock

Дървото на живота е лесно за отглеждане в домашни условия, но трябва да го използвате разумно за медицински цели.

Какви свойства притежава?

Смята се, че дървото на живота реагира буквално на всичко. То възприема енергия, кавги, скандали, отнема негатива. Мнозина вярват, че за да активирате магическите свойства на едно дърво, е необходимо да се грижите правилно за него, да вземете предвид лунния календар при засаждане и пресаждане.

За да се превърне растението в истински амулет, клоните му се връзват с червени панделки или към тях се връзват жълти монети.

Дървото на живота улавя не само енергия, то реагира и на здравословното състояние на хората, живеещи в къщата. Растението може да се разболее заедно с човека.

Лечебните свойства на листата:

Антивирусно. Веществата, които съставляват листата, имат антивирусен ефект, така че сокът се използва активно за лечение на остри респираторни вирусни инфекции, херпес.

Антимикробно. Също така, сокът от листата може да се бори с някои гъбички, бактерии.

Заздравяване на рани. Сокът от листата ускорява регенерацията на тъканите, така че при порязвания, изгаряния и наранявания пулпата от листата се нанася върху увреденото място.

Антисептик. Това свойство ви позволява да го използвате буквално за всяка болест. Правете гаргара със сок, накапвайте в носа, мажете кожата, нанесете върху рани.

Болкоуспокояващо. Съставът на дървото на живота включва вещества, които имат лек аналгетичен ефект, и са естествени анестетици.

Противосърбежно. Пулпът от листата на дебелата жена се нанася върху мястото на ухапване от насекомо. Сърбежът, зачервяването и подуването изчезват моментално.

Отглеждам го у дома, но не знаех, че може да ме пази от болести

Тук ще ви запознаем с грижите и ползите в отглеждането на Красула, по – познато като Дървото на живота. Това растение може да се ...

По време на лечението трябва да използвате растението правилно, спазвайте концентрацията. Не забравяйте за индивидуалната реакция на тялото.

Смята се също, че дървото на живота пречиства въздуха и облекчава стреса в дома. Може да се постави както близо до работния плот, така и в спалнята. Трябва да се има предвид, че съставът съдържа не само полезни вещества. Освен витамини и флавоноиди, растението съдържа арсен.

Могат да бъдат излекувани следните заболявания:

Синини. В случай на натъртвания и навяхвания със сока от листата, трябва да навлажнете марля или превръзка, да я прикрепите към натъртеното място, да поставите лепенка отгоре и да го фиксирате с превръзка. Трябва да сменяте тази превръзка няколко пъти на ден.

Ангина, тонзилит, фарингит. Има отлични противовъзпалителни свойства. За да облекчите възпалението от гърлото и сливиците, трябва да правите гаргара със сок и вода или просто да дъвчете прясно измити листа.

Дървото на живота

Символиката на Дървото на живота има дълга история, която надхвърля много култури. Независимо от това, този прекрасен символ има много ...

Възпаление на бъбреците. При възпаление на бъбреците натрошените листа на растението се заливат с вряла вода и се прави настойка за известно време. Когато запарката се охлади, може да се приема: лъжица преди хранене 3 пъти на ден.

Артрит. При артрит мастният сок смазва възпалените места. Препоръчително е да направите това през нощта.

Хемороиди. Ако хемороидите са се влошили, е необходимо спешно да премахнете отока и възпалението, листата на паричното дърво ще помогнат. Те трябва да се измият, да се изстиска сока, да се смеси с вазелин, да се смазват с хемороидни подутини. Ако хемороидите са вътрешни, се поставя тампон.

Язва на стомаха. Листата имат благоприятен ефект върху функционирането на храносмилателния тракт, облекчават възпалението, обгръщат. Листата трябва да се дъвчат много внимателно.

В превод от klumba.guru

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com