Липсва ви комфорт в дома - променете интериора

4421
Липсва ви комфорт в дома - променете интериора
Снимка: StockSnap / Pixabay

Съвременните интериорни стилове се основават предимно на минимализма. При проектирането на интериори често се вдъхновяваме от аранжировки от каталози и проекти, представени от дизайнерски студия.

Обикновено обаче се оказва, че красивите аранжировки, които изглеждат перфектно на визуализации или снимки, се оказват твърде схематични, скучни и най-вече неудобни в ежедневието.

В такива случаи си струва да използвате доказани техники, които ще затоплят такъв интериор и ще го направят по-приятен за гледане.

Ето прости техники за декориране, които ефективно ще затоплят външния вид на влажна стая, без да нарушават модерния характер на дизайна.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Използвайте потенциала на осветлението

Осветлението има изключително голям потенциал не само да подобри функционалността на отделните пространства, но и да има специална декоративна стойност. Трябва да се възползвате от тези качества, опитвайки се да направите интериора по-комфортен.

Правилно подбраните пендели или стоящи осветителни тела ни позволяват да подчертаем това, което харесваме, например холна гарнитура. Когато избирате осветление за затопляне на пространство, трябва да обърнете внимание не само на формата на лампата, но и на нейната функция и цвят.

В допълнение към централното осветление, не забравяйте да изберете стояща лампа, която ще бъде разположена до холната гарнитура. Малка лампа, поставена на шкафа на телевизора, също ще създаде уютна атмосфера, тъй като ще намали видимия контраст между силната светлина на екрана и интериора.

Такива точкови източници на светлина ще подчертаят мебелите и ще придадат на интериора известен комфорт заради играта на светлина и сянка.

Съвети за уютен интериор

Обзавеждане и интериорна атмосфера

В много отношения мебелите за хола определят колко комфортна атмосфера ще създаде интериорът. Ако сте избрали мебели в стила на минимализма, тогава направете интериорния дизайн малко по-богат. За да направите това, можете да използвате одеяла или декоративни възглавници.

От друга страна семплите мебели с крака в стил, напомнящ за 60-те и 70-те, правят пространството оптически по-голямо и просторно. За контраст изберете диван или модулен ъглов диван в топъл земен цвят като кафяво или карамелено.

Ако искате да направите хола по-уютен, можете да разчупите възприетия в него стил с еклектика. Това означава допълване на минималистичното ядро ​​на интериора със стилизирани елементи. Тук, например, античен гардероб, конзола в стил Ludwik или обикновена масичка за кафе са идеални.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Аксесоари и добавки, които ще стоплят интериора

Простите форми на мебелите, монохромните, както и липсата на изразителни акценти и растения правят интериора работещ и твърде строг във възприятието.

Ако искате да направите интериора по-топъл, приложете няколко оригинални решения. Това могат да бъдат многоцветни велурени столове, завеси с по-плътна текстура и саксийни растения в интересни рамки. Също така не забравяйте за важната роля, която аксесоарите играят в подредбата.

Често е достатъчно да поставите шарени възглавници на фотьойл или диван и всичко веднага придобива нов израз. Същото важи и за белите мебели, които в комбинация с дървесни цветове изглеждат много по-удобни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно