Лизи Веласкес - най-страшната, но и най-силната жена в света

117184
Лизи Веласкес - най-страшната, но и най-силната жена в света
Снимка: littlelizziev / instagram

Как ли се чувства едно младо момиче, когато види, че хиляди потребители в интернет са я нарекли "най-уродливата жена на света"? Това знае само 26-годишната Лизи Веласкес, която наистина не блести с красота, но няма никаква вина затова. Тя съвсем не е искала да стане известна, но подигравките я вдъхновили да разкаже за живота си.

Момичето представи своя филм-изповед на кинофестивала South by Southwest в Тексас. Именно в тексаския град живее младата дама.

Няма да повярвате към какво е алергично това куче (СНИМКИ)

Лабрадорът Адам има доста плачевен вид. Но това не се дължи на лошо отношение или липса на качествена храна. Наскоро Адам е получил нев...

Лизи Веласкес се ражда с рядък синдром (заболяването дори няма своето наименование в медицината) - тя не може да достигне нормално тегло и днес тежи едва 29 кг. В света има само трима души с тази диагноза.

Дамата се ражда с тегло 0,9 кг. Лекарите предупреждават родителите, че тя никога няма да може да ходи, нито да говори, освен това ги посъветвали и да нямат повече деца. Семейство Веласкес игнорирали лекарското мнение и се сдобили с още една дъщеря, която е жива и здрава, а голямата отгледали, както могли.

"Всички ни зяпаха и ни сочеха с пръст, но постепенно свикнахме", разказва сестрата на Лизи.

"Страшното" момиче било много подигравано в училище. Тя била неестествено слаба, а освен това и сляпа с едното око. Истинският кошмар настъпил, когато станала тийнейджърка.

Когато Лизи става на 17 г., някой пуска в YouTube видео с нея, наречено "Най-уродливата жена на света." Подигравателните кадри събрали 4 милиона гледания.

Карък или късметлия? Невероятната история на Франке Солака

Хърватския учител по музика Фране Селака е най-големият карък и късметлия едновременно. Той е преживял няколко нещастни случая, но вина...

Един от коментарите към видеото гласял: "Направи услуга на света - застреляй се!"

 "Изплаках си очите, но после реших да се успокоя", разказва Лизи.

Тя нито се застреляла, нито се скрила, а решила, че трябва да защити себе си и другите хора, които са подложени на подигравки заради външността им.

 

Веласкес стартира кампания за противодействие на тормоза срещу хора, които не приличат на другите. Лизи се оказва добър оратор с приятен глас, чувство за хумор и самоирония. Тя накратко разказала на аудиторията за болестта си, спомняйки си интересни и смешни моменти.

За това руско чудовище няма „снежен ад“ (видео)

Русия срещу Америка. Но на автомобилния фронт, макар там да нямат много сблъсъци. Тук става въпрос за 6х6 гиганти, които шмъркат гориво...

"Когато бях тийнейджърка, се надявах да напълнея, като ядях понички през нощта (естествено това не помогна)".

"Можех да стана лице на средство за отслабване", шегува се още Лизи. Тя допълва "Винаги моля: Ако имате намерение да ме обиждате, застанете от дясната ми страна - с това око не виждам."

В своите акции младата дама настоява, че прави всичко възможно, за да се научи да възприема синдрома си не като проклятие, а като ключ към самоусъвършенстване и вдъхновение за другите.

"Аз наистина изглеждам ужасно, но пък имам много симпатична коса", казва още Лизи.

Невероятното приятелство между акула и човек (СНИМКИ)

Невероятна история разказа френското издание "Le magazine des voyages de pêche". Преди две години австралийският рибар Арнолд П...

Веласкес е подкрепяна от много хора по света, при това не само с думи, но и с дела. Когато решава да създаде документален филм за себе си, са дарени почти 215 хил. долара, много нас 180-те хиляди, които са нужни.

Парите са дарени от 3564 души от 16 държави по света.

Днес Лизи вече е осъществила мечтата си: постъпила е в Тексаския университет и го е завършила с успех. Написала е три книги по психология, предназначена за онези, които искат да намерят в себе си сили да се справят с несправедливото и жестоко отношение на околните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com