Любопитни факти за слънчевите очила

9734
Любопитни факти за слънчевите очила
Снимка: Pixabay.com

Слънчевите очила са доста разнообразни. Някои едва покриват очите ви, а други стигат чак до веждите. Колкото и разнообразни да са , те винаги са били свързвани с чувството за бунт и загадка. Като оставим модата на страна, трябва да признаем един факт – слънчевите очила са необходимост. Те предпазват очите ни от вредните слънчеви лъчи не само през лятото. Но не е само това. Ето някой интересни факти за слънчевите очила, които може би не знаехте.

1. Формата на лицето определя формата на очилата

Слънчевите очила и защо да ги носим и през зимата

Зимното слънце е не по-малко опасно от лятното пише „Таймс ъф Индия“. През зимата тялото ни е покрито с дрехи, но очите ост...

Чудите се какви очила да изберете ? Формата на лицето ви може да ви подскаже . При кръгло лице изберете очила с по-прави или квадратни форми . Ако лицето ви е овално , почти всички модели ще ви паснат , така че изборът е лесен . Ако лицето ви е продълговато по-скоро заложете на кръгли очила , очила тип „авиатор'' или „котешки очи“.

2. Те имат дълга и интересна история

Според историята първите слънчеви очила са създадени от инуитите . Малко след това слънчевите очила са започнали да се използват от слепи мъже или от мъже , които са пострадали в Първата световна война . В началото на 30-те години жените започнали да шофират , носейки слнчеви очила в знак на бунт и независимост . С времето се появили много разновидности на модели ,форми и марки . Ако разгледате моделите на очилата от 30-те,40-те,50-те години ще забележите , че всяка една тенденция в днешно време е поглед към миналото.Слънчевите очила са доста важен аксесоар , който всяка една уважаваща себе си и външния си вид дама притежава . За пръв път започнало масово произдодство на слънчеви очила още по времето на Наполеон.Той снабдил войниците си с очила.

3. Трябва да се носят винаги, когато навън има слънце

Защо трябва да носим слънчеви очила и през зимата?

Зимното слънце е не по-малко опасно от лятното, напомня БГНЕС, позовавайки се на информация в „Таймс ъф Индия“. През зимата...

Те не са ни нужни само през слънчевите дни , защото ултравиолетовите лъчи не могат да бъдат спряни от облачността. Любопитен факт е ,че 40 минути изложени на ярко слънце без очила се равнява на 2 часа работа с компютър . За това не си позволявайте да се излагате на слънце без този важен аксесоар.

4. Цвета на очите ви също има значение

Интересен факт е , че хората със сини и сиви очи по-трудно понасят ярката слънчева светлина . Те имат по – голяма нужда от тъмни очила. Ако областта около очите остане незагоряла след няколко дни носене на очилата , значи те са с добро качество .

Слънчевите очила са много важна част от външният ви вид , за това не ги подценявайте . Освен , че допълват визията ви , те защитават очите ви от толова вредните ултравиолетови лъчи . Избирайте очилата си внимателно , в зависимост от това дали ви отиват . Слънчевите очила са задължителни за всички – от почитателите на модата през спортистите , тайнствените знаменитости и всеки който не обича яркото слънце.

Тъмните слънчеви очила са забранени за шофьорите

Слънчеви очила менте с много потъмнени стъкла стават причина за катастрофи. У нас все още няма такива случаи, но в страни от ЕС вече ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com