Модерните домакини знаят как да си направят напръскани дънки – ето я тайната им

12791
Модерните домакини знаят как да си направят напръскани дънки – ето я тайната им

Денимът е винаги модерен, което оправдава десетките чифтове дънки в гардероба ни. Част от тях тънат в забрава, защото моделът вече не ни носи наслада и удоволствие или поради по-прозаичен проблем – петна, които не подлежат на изпиране. Настоящата финансова криза и растящите цени на облеклата са добро оправдание да извадите тези стари дънки и да прекарате няколко часа в изрисуването им, за да впечатлите околните със стил и творчески усет. Напръсканите дънки, противно на очакваното, са подходящи за всяка възраст, ако се изрисуват правилно. Докато младите момичета могат да заложат на пъстри десени, анимационни герои и нестандартна украса, на зрелите дами ще подхожда напръскан вариант, едноцветни точки или нещо по-сдържано.

Най-добрата новина е, че може сами да изработите своя нов чифт, въоръжени само с боя или белина, четки и тампони. Дамите, които още се чудят дали и как да си направят напръскани дънки, могат да продължат да четат, за да се убедят колко е лесно и приятно начинанието, съчетаващо нова и модерна визия с успокояващо и вълнуващо прекарано време като творец на своя собствен стил.

Направете това и дънките ви ще са като нови дори и след години

4 идеи за чудещите се как да си направят напръскани дънки сами

1. Дънки на светли точки са подходящи за всяка възраст и всяко работно място. Необходими са ви само кръгъл тампон и белина. Преди да започнете е важно да поставите в дънките найлон, за да не отиде течността и от другата страна, когато работите. Тампонът се потапя в белина и се притиска към крачола. Може да направите толкова точки, колкото желаете, както и да контролирате обезцветяването. Колкото повече държите тампона, толкова по-светли ще са точките, като същите могат да добият и бял цвят, ако това е целта ви. Найлонът, пъхнат в крачолите, ще попречи на белината да проникне и от другата им страна. Честито. Имате дънки уникат.

2. За тези, които се чудят как да си направят напръскани дънки, има лесно решение – просто вместо тампон използвайте четка, потопена в боя или в белина, и пръскайте на посоки. Важно е около и в дънките да има найлон, за да не изцапате цялата стая или задната страна на дънките си.

3. По-търпеливите могат да използват различни шаблони, за да придадат различни шарки на новите си напръскани дънки. Удачна за употреба е както белината, така и различни бои, предназначени специално за текстил. Шаблоните улесняват работата на тези домакини, които не са умели в рисуването, а искат да зарадват децата си или себе си с чифт модерни изрисувани или напръскани дънки.

Ето какво да направим от старите дънки – не ги хвърляйте

4. Друга техника, която помага на чудещите се как да си направят напръскани дънки, изисква наличието на дълбок съд с белина и множество ластици. Дънките се навързват на различни места с ластиците и се увъртат, като може да намерите клипове с точната техника онлайн, ако методът не ви е познат, след което се потапят в съда с белината. Резултатът е уникален чифт дънки с напръскан ефект, на който самата вие сте творец. В зависимост от броя ластици и техниката, която прилагате, може да получите по-едри или по-дребни избелели ефекти, с което да допринесете за уникалността на всеки един чифт, изработен по този начин.

Бонус съвети, които да следват дамите, търсещи информация как да си направят напръскани дънки

  • Използвайте гумени ръкавици, докато работите с белина и боя, за да не повредите, нараните или боядисате кожата на ръцете си.
  • Съобразете избора на цвят боя, с която ще работите, с нюансите на останалите дрехи в гардероба си.
  • Действайте смело и не се притеснявайте – при напръсканите дънки всеки дефект е ефект и не се забелязва, че сте допуснали грешка.
  • Забавлявайте се!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com