Модните грешки, които са в състояние да ви направят да изглеждате като "стара лелка". Кои са те ?

6901
Модните грешки, които са в състояние да ви направят да изглеждате като "стара лелка". Кои са те ?
Снимка: iStock

С напредване на възрастта човек трябва да обръща повече внимание на външния си вид и да се старае да не допуска грешки, които могат да го състарят. Дрехите са уникален начин да изразим себе си, но както може да привлечем одобрителни погледи, така може и да ни се подиграват зад гърба.

Често хората са подвластни на модата и носят дрехи, които са модерни, но които определено не им отиват. Според дизайнера Наз Махер има 6 често срещани грешки, които са в състояние да накарат дори една млада красива жена да изглежда като състарена лелка. Кои са те ?

Неподходящи цветове

Те са много важни и могат да добавят допълнителни години към реалните. Тъмните нюанси ни карат да изглеждаме по-стройни и прикриват несъвършенствата, но това всъщност не е баш така. Именно те са в състояние да направят визията тежка и скучна, особено ако заложите само на черно. Също така черният цвят точно до лицето състарява доста. Разбира се, това не означава, че трябва да отивате в другата крайност. Изберете спокойни, свежи цветове, които ще подчертаят вашата индивидуалност и ще ви освежат.

Неподходящи дрехи за фигурата

Има огромно разнообразие от стилове и цветове, но не всяка модна тенденция е подходяща за вас. Хубаво е да обърнете внимание на фигурата си и да носите дрехи, които я подчертават и в същото време прикриват несъвършенствата. В никакъв случай не носете огромно яке, само защото е модерно, ако в него изглеждате нелепо.

Носите само скъпи дрехи

Когато дрехите са от луксозни марки, то със сигурност ще успеете да покажете на околните, че разполагате с финансови средства. Но в същото време това ще насочи внимание и към годините ви. Затова модните специалисти съветват да се свесват скъпи дрехи с по-достъпни марки.

Аксесоарите ви са скучни

Те могат да добавят цвят и свежест към външния ви вид, стига обаче да изберете атрактивни такива. Повечето хора обаче се спират на класически и скучни аксесоари, които не са в състояние да освежат визията. Ако обаче използвате ярки и смели аксесоари, ще подчертаете своята индивидуалност и ще се подмладите.

Проявявате невнимание и немърливост

Стилът се изразява както чрез дрехите, така и чрез цялостния външен вид. Ако обаче изглеждате немърливо и небрежно облечени, рискувате да се състарите и да отблъснете хората. Много е важно да следите състоянието на косата, кожата и ноктите си. Винаги бъдете с маникюр, боядисвайте белите коси и се грижите за кожата си с козметика, която е подходяща за вашата възраст и типа кожа. Добре поддържаният външен вид създава впечатление за младост.

Избор на неподходящи обувки

Обувките са в състояние да променят визията и да я направят както по-модерна, така и по-скучна и за по-стара дама. Това не означава, че трябва постоянно да носите обувки на високи токчета, по-скоро трябва да изберете удобни обувки, които обаче отговарят на съвременните модни тенденции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com