4 съвета за правилна грижа и почистване на аксесоарите

793
4 съвета за правилна грижа и почистване на аксесоарите
Снимка: iStock/Guliver

Все още ли мислите, че коланът може да се остави в панталона, а обеците просто да се хвърлят в кутията за бижута и да се забравят? В материала ви казваме как всъщност да съхранявате бижутата си, така че да издържат дълго време и да останат красиви завинаги.

Аксесоарите са съществена част от всяка стилна визия. Без добре подбрани бижута, очила или колани визията ви може да изглежда незавършена или не толкова ярка. Но, както знаете, аксесоарите трябва да се наблюдават не по-малко внимателно от другите елементи на гардероба.

Как да се грижим за бижутата?

Често те стават неизползваеми заради неправилно съхранение - окисляват се и стават грозни. За да избегнете това, препоръчително е да съхранявате аксесоарите, като спазвате няколко правила.

Дръжте всички декорации на видно място. Ако има малко аксесоари, например няколко чифта обеци, колие и пръстен, можете да ги подредите на красива чинийка или на нощното шкафче, така че бижуто да е винаги пред очите ви. Така няма да ги забравите и ще ги носите по-често.

Ако има повече декорации, тогава предвидете отделен рафт или използвайте специални куки и конзоли, за да ги поставите. Бижутата трябва да се окачват отделно едно от друго, за да не се оплитат и да останат видими. Важно е да се сведе до минимум контактът между аксесоарите, особено ако са от различни метали, за да се избегне окисляването.

Аксесоари за защита: Бижута, които ще предотвратят неприятности

Защо са ви необходими кадифени чанти за бижута?

Ако искате вашите бижута да ви служат дълго време, препоръчително е да ги съхранявате в кадифени торбички. Това е вторият съвет: всеки чифт обеци или колие може да се прибере в отделна чанта. Удобно е за пътуване, тъй като аксесоарите ще бъдат защитени и няма да влизат в контакт с други бижута.

Как правилно да съхранявате коланите?

По-добре е да ги навиете и да ги съхранявате на рафт или в чекмеджета, така че аксесоарите да се виждат. Коланите също могат да бъдат окачени на катарама на закачалка или да използвате специални скоби за съхранение, така че да не се деформират и лесно да се достигат.

Как да съчетаваме дрехи и аксесоари, за да изглеждаме зашеметяващо?

Как да се грижим за очилата си?

Очилата се съхраняват най-добре в калъфи, за да се сведе до минимум рискът от повреда. Важно е обаче да запомните, че когато има много от тях, е лесно да забравите кои имате и къде се намират. Затова се препоръчва да ги държите под око.

Като цяло всички аксесоари, като колани, очила и бижута, могат да бъдат прибрани в една кутия с помощта на специални разделители или отделения. Това ще ви позволи да видите всички аксесоари и да предотвратите смесването им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com