Модните тенденции на 90-те, за които не искаме да чуем днес

2411
Модните тенденции на 90-те, за които не искаме да чуем днес
Снимка: iStock

Със сигурност сте разглеждали неведнъж старите албуми със снимки и сте се питали как сте се озовали пред някого с тази прическа, рокля или грим? Модата се е променяла много пъти през вековете, но някои вечни класики остават. Добър пример е комбинацията от малка черна рокля, дълго палто, червило в ярко червено и черна очна линия. За късмет обаче, някои модни тенденции, които през 90-те сме следвали стриктно, не се завърнаха и се надяваме никога да няма. Никога не се връщай наистина.

Панталон тип - шалвари

Тези провиснали панталони имаха огромен успех през 90-те. Рапърът MC Hammer превърна носенето на шалвари в трайна модна тенденция. Много известни жени от шоубизнеса също залагаха на такъв тип панталони. На практика те отнемат женствеността и елегантните силуети на дамите.

Най-актуалните модни съвети за момичета през пролетта

Презрамки от силикон

Ако сте родени през последното десетилетие на 20-ти век, няма как все някога да не сте сменяли презрамките на обикновен сутиен с такива от силикон. Тенденцията е толкова популярна, че холивудските звезди я последваха. Целта на прозрачните презрамки е да изглежда, че нямаме такива. Но хората определено познават недостатъците на цялостната визия, а не ефекта.

Подплънки за раменете

В съвремието, в което живеем се предлага всякакво  бельо с подплънки, но през 90-те години бяхме по-склонни да го носим на раменете си. Те се появяваха върху якета, палта, рокли и дори ризи в ежедневието ни. Те придаваха известна строгост на нашата визия. Освен това ни карат да изглеждаме непропорционални и не много женствени.

Изрусени кичури при мъжете

В днешното съвремие мъжете могат да си правят различни  необичайни прически. През 90-те беше модерно да боядисват косата си в прическа с руси кичури. Този вид тенденция беше популярна благодарение на поп момчешките банди тогава, на които момичетата се възхищаваха.

Вечните модни съвети от прочути дизайнери

Кърпи за глава

Логото на рапъра и техните фенове е триъгълната забрадка. Те се продават в различни цветни щампи, включващи имена или изображения на любими популярни герои. Днес рядко виждаме някой да носи кърпа за глава, но тя със сигурност присъства във визиите на професионалните хип-хоп изпълнители.

Шапка идиотка

Няма как да отречем, че тези шапки ни карат да изглеждаме нелепо и се радваме, че дните им са зад гърба ни. В наши дни такива модели са само за деца.

Широки  дънки

Още една модна тенденция стана популярна благодарение на рапа и хип-хоп изпълнителите. Свободните дънки, съчетани с момчешки боксерки определено вече не са любимите на много фенки. Днес повечето жени предпочитат мъжете около тях да изглеждат спретнати, а не раздърпани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com