Може би не знаете, но ТЕЗИ храни ви зареждат с енергия за цял ден

4316
Може би не знаете, но ТЕЗИ храни ви зареждат с енергия за цял ден
Снимка: Aline Ponce / Pixabay

Човек е това, което яде, и ако нямате достатъчно енергия през деня, това може да се дължи на факта, че не се храните балансирано. Има храни, които доставят повече енергия на тялото от други. Към вредните храни, които отнемат тонуса и могат да повлияят негативно на теглото ни, са сладкишите, бялото брашно и храните, богати на мазнини и калории.

Днес обаче ще обърнем внимание на храните, които носят енергия. Те съдържа протеини, бавно разграждащи се въглехидрати, които се усвояват лесно от организма. Разбира се, енергията ви зависи от това дали спортувате, набавяте ли си достатъчно сън, в какво психическо състояние сте. Все пак ето кои са храните източници на енергия.

ЯСНИ индикации, че сте загубили ФОРМА и нямате ЕНЕРГИЯ

Последните две години генерално промениха живота ни, като пандемиите и затварянията у дома предизвикаха доста по-застоял начин на живот...

Овесени ядки – започнете деня си с овесена купичка от ядки, кисело мляко и плодове, за да имате енергия през целия ден. Овесените ядки съдържат бавно разградими въглехидрати и много фибри. По време на процеса на усвояване от организма се освобождава енергия, която ни поддържат тонизирани и свежи. За да се чувствате добре през целия ден, започнете го с вкусна закуска от овесени ядки.

Кисело мляко – страхотен протеин, който носи и енергия. Киселото мляко не е храна с високо съдържание на калории, така че може да го хапвате спокойно. Съдържа витамини от група В, които са много важни за превръщането на хранителните елементи в енергия. Именно затова, хапвайки кисело мляко, ще се чувствате бодри и тонизирани.

Кръстоцветни зеленчуци – те са и групата най-полезни зеленчуци, богати на фибри. Сред най-засищащите сред тях за броколите, спанакът, брюкселското зеле, манголдът, руколата, зелето, карфиолът. Вкусни и полезни, може да си ги приготвите по здравословен начин, да ги хапнете като основно, салата или гарнитура към някое ястие. Тези зеленчуци са важни за регулирането на захарта в кръвта. Те повишават силата в мускулите, поддържат имунната система, влияят положително върху сърдечното здраве.

Червено цвекло – изключително полезен зеленчук, който доставя на тялото енергията, от която то има нужда през целия ден. Богато на въглехидрати и естествени нитрати, цвеклото разширява кръвоносните съдове, увеличава притока на кислород, кръв и хранителни вещества към всички органи в тялото.

4-те задължителни цветя за щастие вкъщи

Стайните растения имат своята неоспорима роля в живота на всяко едно домакинство. Те не само насищат въздуха с кислород, но и правят по...

Леща – супер храна, една от най-любимите бобови култури, източник на фибри, протеини и сложни въглехидрати. Лещата носи много енергия и поддържа организма сит по-дълго време. Тя може да нормализира нивата на захарта в кръвта. Истинско чудо е как продукт, който се съдържа в почти всеки дом, може да е толкова ценен за организма и толкова достъпен като източник на енергия за целия ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com