Можеш ли да изядеш коледната украса? Направи си сам уникални и вкусни играчки за елхата

10211
Можеш ли да изядеш коледната украса? Направи си сам уникални и вкусни играчки за елхата
Снимка: wal_172619 / Pixabay

Всяка година се чудиш какво да правиш с коледната украса – къде да я прибереш, кое да запазиш за следващите празници и кое да изхвърлиш. Тази Коледа слагаме край на дилемата ти и ти предлагаме да изработиш сама украсата за светлите празници, която след това да… изядеш. Ядливата украса е новост в България и трудно ще я намериш в търговската мрежа, но с малко продукти, повече сръчност, въображение и нашите съвети ще очароваш семейството и гостите си, а най-малките ще бъдат доволни и след празниците, похапвайки украсата.

Шарен свят

Направи си сам: коледен свещник

Месец преди навечерието на Коледа и Нова година, всеки се опитва да украси дома си. Да добавим празничност, блясък и привлекателност къ...

Необходими са ти коледни пластмасови прозрачни топки или други отварящи се пластмасови прозрачни фигури, панделки и шарени бонбонки. Различни брандове предлагат дребната сладост в многообразие от цветове и форми. Закупете няколко различни, за да е разнообразна и украсата ви. Бонбонките поставете в пластмасовите топки. Може да ги редувате по цветове, други да изпълните с размесени бонбонки, трети да са решени само в един цвят, а четвърти да си съперничат с дъгата. В горната част на топките поставете панделка. Най-лесно ще я направите от сатенени или дантелени ленти,които се продават на метър. Може да украсите панделката и топките с  брокат. Така ще предадете блясък на вкусното си творение. След празниците на бонбонките най-много ще се радват децата.

Курабийки на елхата

Ако сте отличен кулинар или желаете поне да изпробвате уменията си, изпечете коледни курабийки в разнообразие от форми и цветове. Нужни са ви продукти за курабийките, формички и ако желаете да има цвят – боя за храна или цветни пръчици. Ако сте по-сръчни може да довършите ръчно готовите курабийки – да сложите очички на човечето от зрънца пипер, папионка от панделка и ягодова шапка. Дайте простор на фантазията си и творете смело. Единственото важно нещо е да приготвите курабиената украса точно преди празника, за да не се развали, докато дойде време за изяждането ѝ.

Коледен сладолед

Какви опасности крие коледната украса

Памукът и хартиените украси по елхите са леснозапалими. Гирляндите от електрически крушки са ефектни и по-малко опасни. Това напомнят о...

Необходими са ви фунийки за сладолед, едри шоколадови бонбони – най-добре кръгли, станиол, шарени пръчици, шоколад и брокат за храни. Разтопете шоколада и потопете фунийките за сладолед в него, като след това ги оваляте в цветните пръчици. Украсете и с брокат. Във фунийките поставете шоколадовите бонбони, които предварително сте увили в цветни хартии, станиоли, платове или с каквото ви подскаже въображението. Ако поставите очичики и уста, от тези фунийки стават и чудесни човечета. Не използвайте украсата в прекалено затоплени помещения, за да не се разтече шоколадът и я пазете от очарованите деца поне до коледната нощ.

Приятно творчество и да ви е сладко!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно