Мъчи ви махмурлук? Ето 5 домашни средства, които ще се справят с него

7389
Мъчи ви махмурлук? Ето 5 домашни средства, които ще се справят с него
Снимка: iStock

Махмурлукът е може би една от най-лошите последици от алкохола и това непрекъснато главоболие определено може да съсипе деня ви. Симптомите на махмурлука включват умора, главоболие, мозъчно замъгляване, световъртеж, огромна жажда, гадене и чувствителност към ярка светлина или силни звуци. Последствията от прекаляването с алкохола включват също дехидратация, електролитен дисбаланс, ниска кръвна захар, възпаление на стомаха и червата и нарушения на съня.

Махмурлукът се получава заради примесите, присъстващи в някои видове алкохол. Има много домашни средства, които ще ви помогнат ефективно да се отървете от него и да се върнете към нормалното си, щастливо аз.

Осигурете си обилна закуска

Прекомерната консумация на алкохол може да доведе до спад в нивата на кръвната захар и да влоши махмурлука. Наличието на здравословна и пълноценна закуска ще възстанови кръвната ви захар до нормалното ниво. Закусете с богата на протеини, въглехидрати, здравословни мазнини и витамини храна, за да се възстановите от махмурлука и да облекчите дискомфорта.

Консумирайте закуска, пълна с витамини, включително витамин В и С. Витамин В е отговорен за мозъчната функция и за поддържане на имунната и нервната система под контрол. Липсата на витамин В в организма може да ви накара да се чувствате уморени и изтощени, докато витамин С предпазва тялото от различни заболявания и укрепва имунната система. Яжте плодове като портокали и ягоди и зеленчуци като броколи, които са богати на витамин С.

Защо махмурлукът се влошава с възрастта

Когато сте на 18 години, махмурлукът се проявява само с повишена жажда и главоболие сутринта. Но след 25-годишна възраст, след препиван...

Антиоксиданти

Пиенето на твърде много алкохол може да причини оксидативен стрес, в резултат на който тялото произвежда свободни телесни радикали. Антиоксидантите помагат за справянето с радикали. Консумирайте храни, богати на антиоксиданти, за да намалите последствията от голямото количество алкохол.

Яжте храни като череши, спанак, тъмен шоколад, грозде, плодове, ядки, моркови, нар, джинджифил, зелен чай, черен чай и др.

Лимон

Едно от най-популярните домашни средства за лечение на махмурлук е лимонът. Той е богат източник на витамин С, който предпазва тялото от различни заболявания и детоксикира стомаха. Осигурява незабавно облекчение от махмурлука и е нежен начин за лечение. Пригответе лимонов чай, без да слагате захар и го изпийте. Можете също така да смесите лимонов сок с малко студена вода и малко захар, за да получите бързо облекчение от симптомите на махмурлук.

Руски съвети как да преборим махмурлука - не и със зелева чорба

Бурната новогодишна нощ често води до неразположение в първия ден на януари. Как да се възстановим след празничната трапеза, разказва з...

Пийте вода

Започнете сутринта си с пиене на много вода. Можете също така да пиете течности като кокосова вода, спортни напитки и др. за лечение на махмурлука.

Алкохолът увеличава производството на урина в организма и честото уриниране води до загуба на течност и електролити, които са от съществено значение за организма. Симптомите, свързани с махмурлука, главно умора, световъртеж, жажда и т.н., могат да бъдат излекувани чрез рехидратиране на тялото.

Спете

Алкохолът може да наруши съня ви и да причини безсъние. Със симптомите на махмурлук, включително главоболие, умора, замаяност, мозъчна мъгла и др. недоспиването може да влоши симптомите ви. Ето защо е изключително важно да се наспите добре и да дадете време на тялото си да се възстанови от предозирането с алкохол и да облекчи симптомите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com