Мъдрите съвети на една баба към нейната внучка преди сватбата

22785
Мъдрите съвети на една баба към нейната внучка преди сватбата
Снимка: iStock/Guliver

Никога не е излишно да използваме съветите на възрастните хора, базирани на техния огромен житейски опит. Те не се изчерпват само с кухнята и дома, а могат да ви помогнат за всяка житейска ситуация.

Тъй като сключването на брак е една от важните крачки в живота на една млага дама, важно е хората, които я обичат да  подкрепят и да ѝ завещаят своя опит, за да стартира в това ново начинание без излишни нерви и несгоди.

С голяма радост ще споделим с вас безценните съвети на една баба към обичната ѝ внучка малко преди брачната церемония да започне. Заедно с нея вие лесно ще прозрете колко излишни нерви и притеснения сте имали за несъществени неща, а е можело всичко да мине само с усмивка или блага дума.

8 ценни бабини съвети, които ще ви накарат да преосмислите живота си

Никога няма да забравя ценните напътствия, която моята баба ми остави. Те ми помагат да се справям с трудностите на живота и да живея б...

Семейството е безценно. В него вие влагате цялата си енергия и душа и не е оправдано да се съсипва всичко това заради необмислена дума или действие.

Ето както е споделила бабата пред внучката си от своя дългогодишен опит.

1.            Да не си позволява да се кара или да обижда съпруга си, когато децата им са край тях. Така рискува да загуби уважението им, авторитетът на баща им също ще бъде сринат. Няма ли уважение към росителите, децата започват да правят каквото си искат.

2.            Не е редно една жена да командва открито в дома си. Нека всичко да бъде направено с мир. Ако съпругът няма нищо против, нека се нещата така, че и двамата да имат полза от направеното.

3.            Нека прошката да е на почит. Всеки греши. Скандалите няма да поправят нещата, напротив, ще ги влошат. Няма ли мир в дома, няма семейство. Добре е вскеки да може да се извинява.

Бабите от тези 3 зодии се славят като най-грижовни и всеотдайни

Всички баби са грижовни и се раздават максимално за своите внуци. Когато на някоя баба и дядо им се роди внуче, те се радват така, какт...

4.            Домът не трябва да се подрежда, когато стопанката е в лошо настроение, за да не се събере много мръсотия

5.            Съпругата да се стреми непрекъснато да учи нещо ново и да се усъвършенства в различни сфери. Мъжете харесват интелигентните и будни жени, а децата им са умни и възпитани.

6.            В семейните отношения няма място за ревност.  Тя е разрушител на семейството. Ако двамата се обичат достатъчно, никой няма да погледне настрани.

7.            Една уважаваща себе си съпруга винаги приготва не само вкусна, но и добре поднесена храна. Съпругът ѝ ще го оцени подобаващо.

8.            Основното в едно семейство е уважението между членовете му. Ако го няма, не разчитайте на нищо. Малко по малко всеки ще поеме по своя път и разпадът ще е неизбежен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com