Мъжете са най-щастливи до 70-тата си годишнина

32808
Мъжете са най-щастливи до 70-тата си годишнина
Снимка: Thinkstock

Учени от Орегонския и от Бостънския университет установиха, че мъжете започват да изпитват недоволство от живота си, след като навършат 70 години.

Причините се крият в здравословните проблеми, в смъртта на съпругата, на приятели и в намаляването на умствените способности.

Здравето на детето зависи и от възрастта на бащата

Проучване показва, че биологическият часовник работи не само при жената. Ако при тях намалява работоспособността на яйчниците, у мъжа н...

Учените са проследили състоянието на 1315 мъже, като са започнали от времето, когато са били на 53 години, и са продължили до 85-ата им годишнина. В самото начало мъжете не са имали проблеми със здравето. Изследването се е фокусирало върху изучаване на емоционалните реакции на възрастните хора.

В 80% от случаите трудностите в живота са били малко в промеждутъка от 50 до 65-70 години. След това е наблюдавано нарастване. В останалите 20% от случаите в живота е имало повече приятни моменти до 65-70 години, след което броят им е започнал да намалява. Установено е било също, че за разлика от младите мъже, възрастните са намирали източник на радост дори в простите неща. А по това как реагират на проблемите и успехите на 55-60 години е можело да се предскаже състоянието им на 75-100 години.

Поверени са били три теории. Първата е, че щастието и нещастието вървят ръка за ръка през целия живот, въпреки проблемите по пътя. Вторият модел се базира на това, че с възрастта животът стана по-добър, а третият, че животът рязко се влошава, след като човек навърши 70 години.

Оказало се, че всичките три теории имат право на съществуване. Всичко зависи от това, върху какво ще се фокусира човек (върху трудностите или върху успеха). Установено е било, че мъжете се чувстват прекрасно до 70-годишната си възраст. След това неприятностите са започнали да стават повече от успехите, макар възприятията силно да са се различавали във всеки конкретен случай, пише БТА.

Робъртс: Щастието има различни форми, животът след 30 е блаженство

46-годишната актриса Джулия Робъртс заяви, че последните 16 години от живота й са били най-добрите от живота й. "На 30-тия ми рожден д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com