На какво е способна родителската обич

56339

Това е един трогателен разказ за това как едно семейство приема факта, че детето им е различно. Ето как обясняват случилото се самите родители:

В началото на 2007 година бяхме изненадани от новината, че Хилари е бременна с първото ни дете. Казаха ни, че ще имаме момиче. Решихме да я кръстим Райлънд и планирахме всичко по съответния начин. Тя беше здрава, красива и щастлива. Около първия рожден ден на Райлънд научихме, че е глуха. Сърцата ни бяха разбити…Но скоро, с поставянето на кохлеарни импланти и с много здрава работа, Райлънд се научи да чува и да говори. Мислехме, че сме били изправени пред най-трудното предизвикателство…но Райлънд имаше какво още да сподели с нас.Веднага щом тя се научи да говори, тя започна да крещи „АЗ СЪМ МОМЧЕ!“. Тя започна да показва антипатия към всичко женско… Най-лесно беше да наречем Райлънд мъжкарана. Някои ни казваха, че това е просто фаза. Обикновено фазите приключват. Но при нея нещата се задълбочаваха.

Жена с малко дете падна в асансьорна шахта в Бургас, детето е добре

Страховит инцидент в бургаска болница за малко не доведе до трагедия с малко дете. Днес, малко след обяд, 51-годишна жена е паднала за...

Райланд започна да се срамува все повече и повече. Тя каза: „Когато семейството умре, ще си подстрижа косата, така че да мога да бъда момче.“ Тя през сълзи питаше: „Защо Бог ме е създал такава?“. Тя може да беше само на пет години, но ние трябваше да започнем да я чуваме истински. Нещо повече се случваше в Райлънд. Потърсихме помощ от специалисти и експерти, докато проучвахме всичко, което можехме. Всички стигнаха до един и същ извод. Райлънд е транссексуална. Въпреки че Райлънд е родена с женска анатомия, нейното съзнание се идентифицираше с това на момче. По време на проучванията ни се натъкнахме на смущаваща статистика.

41% от транссексуалните хора са правили опит за самоубийство, поради липса на приемане от обществото. Средно за страната е 4,6% (данните са за САЩ).

Ние не бяхме готови да поеме този риск. За доброто на Райлънд бяхме посъветвани да му позволим да се промени възможно най-скоро.

Подстригахме му косата. Променихме местоименията на той/ него. Променихме стаята му. Изпратихме писмо до приятелите и семейството, обяснявайки промените. Някои от тях загубихме, но хората на които наистина им пукаше останаха с нас. Това, което научихме е, че децата разбират своя „истински пол“ на възраст между 3 и 5 години. Половата идентичност на Райланд не беше определена от нашия родителски стил, структурата на семейството или някакви външни фактори. Спрямо ужасяващите неща, които хората трябва да преминат с децата си, по целия свят…това е нищо. Той все още е здрав, красив и изключително щастлив.

Родители на загинали в катастрофи деца настояват за ефективни присъди на причинилите смърт на пътя

Родители на деца, загинали в катастрофи, настояха в националния пресклуб на БТА, за ефективни присъди на причинилите смърт на пътя. Р...

Ние сме родители без никакви уговорки!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com