На какво се дължи буденето от сън между 1 и 3 или 3 и 5 часа през нощта

201024
На какво се дължи буденето от сън между 1 и 3 или 3 и 5 часа през нощта
Снимка: iStock/Guliver

Нормално е да се разбудим по някое време през нощта. Ако обаче това стане системно и сте забелязали, че се събуждате все между един и същи час, може би означава нещо конкретно. Както знаем, мозъкът не е изследван изцяло. От друга страна, смята се, че в тялото ни има канали, по които енергията циркулира в него и в определен час се активира определен канал. Нека видим какво значи събуждането между едни и същи часове на нощта.

Събуждане между 21:00 и 23:00

Как да се събуждаме сутрин бодри и изпълнени с енергия

Колко от нас често се събуждат сутрин щастливи и пълни с енергия, че буквално искаме да пеем? Разбира се, че на повечето хора им е мног...

Обикновено тогава си лягаме. Всеки е изморен от дългия ден и многото ангажименти, които е свършил. Точно тогава ни обхващат и мислите за изминалия ден, за планиране на следващия, който не се очертава да бъде по-лек. Каналът, свързан с това време, се нарича Тройна горелка и се занимава с естествените функции на тялото. Той управлява активната енергия. Ако се събуждате или друго заспивате по това време, имате засилена тревожност. Добра практика е медитацията, техники на дишане и положителни емоции.

Защо е ВАЖНО да спим на лявата си страна

Събуждане между 23:00 и 01:00

Тогава обикновено вече сънуваме. Някои хора обаче заспиват по-трудно или се събуждат по това време. Каналът, който се активира по това време, е този на жлъчния мехур. Свързан с главоболие. Освен това, събуждането може да значи и че сте твърде гневни. Трябва да се освободите от това усещане като приемете решенията и себе си. Душът преди лягане ще ви помогне.

Навиците, които увреждат МОЗЪКА ви

Ранобудни или поспаланковци - от какво зависи?

Хора, които живеят в разрез с биологичния си часовник, вредят на здравето си и са застрашени от затлъстяване, диабет, слаба концентраци...

Събуждане между 01:00 и 03:00

Вероятно изпитвате силна омраза към някого, ако се събуждате тогава. Възможна е дори ненавист към себе си. Тук се активира чернодробният канал. Може да е знак и за проблеми с черния дроб или стомаха, артрит или сексуални проблеми. Освободете се от омразата чрез медитация и постигане на вътрешна хармония.

Събуждане между 03:00 и 05:00

Тогава е време за най-дълбокия и качествен сън. Това е и най-мистичното време, по което се случва чудеса, сбъдват се желания и манифестации. Може да усещате странни влияния и енергия по това време. Каналът, който се активира, е този на белия дроб. Може да значи, че усещате липса на свобода, че нещо ви ограничава и това ви кара да сте тревожни. Опитайте да разгадаете този страх и да го преодолеете с молитва и благодарност към ангелите-пазители, които бдят над вас.

Събуждане между 05:00 и 07:00

Учени обявиха смъртоносно последствие от безсънието

Изследователи от Великобритания, Нидерландия и Швеция са установили, че безсънието може да бъде рисков фактор за разкъсване на аневризм...

Започвате да се разбуждате, подготвяйки се за новия ден. Може да е индикатор за проблеми с дебелото черво като запек, алергия или хемороиди. Този канал е свързан с пречистването на организма от токсини. Какво не пускате да си отиде? Опитайте да се успокои с чаша топъл, ароматен чай от билки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com