На какво се дължи неприятната миризма на дрехите и бельото след пране

18801
На какво се дължи неприятната миризма на дрехите и бельото след пране
Снимка: https://pixabay.com

Всяка домакиня се старае да използва добри продукти и препарати за дома и дрехите на семейството, но понякога се установява, че дрехите нямат този аромат, който омекотителят ни е обещал. Това не винаги е от ниското качество на перилния препарат, а може да е следствие от други фактори. На какво може да се дължи неприятната миризма на дрехите и бельото след пране, разберете в следващите редове.

Мухъл в пералнята

ТРИК, с който веднага да премахнете лошата миризма от ПРАНЕТО

Сигурни сме, че на почти всяка една домакиня и се е случвало да извади прането от пералнята и да усети неприятен мирис. На никой не би ...

На пръв поглед пералнята ви може да изглежда чиста и в изправност, но ако в последно време усещате неприятна миризма, съпровождаща дрехите ви, огледайте уреда по-обстойно. Например плесен може да се укрива в уплътненията около вратата. Мухлясалата пералня е и сред основните причинители на неприятната миризма.

Претоварена пералня

Не препоръчваме да достигате лимита на пералнята си всеки път, дори тя да обещава събирането на голямо количество дрехи. Ако мръсните ви дрехи, спално бельо и др. са прекалено захабени и изцапани, оставете около 2/3 от пералнята празна. По този начин те ще се движат по-свободно и ще се почистят по-добре. Ако препълните пералнята до горе с мръсни дрехи, не е сигурно до каква степен те ще са се почистили. Така се стопира тяхното движение и остават събрани накуп, което само ги измокря, но не и почиства.

Престояло мокро пране

Не е препоръчително да оставяте твърде дълго изпраните дрехи в пералнята или легена, без да ги поставите за сушене на простора или в сушилня. Това също е предпоставка за неприятния им мирис на влага и мухъл, както и е възможно да започнат да се размножават бактерии.

Най-лесният начин за премахване на миризма от ярешко

Ярешкото месо е не само полезно, но и много вкусно, стига да бъде приготвено по правилен начин. Много хора обаче се отказват да експери...

Използвате твърде малко или твърде много препарат

Ако поставяте прекалено количество перилен препарат, както и обратното – ако пестите от него, е съвсем възможно дрехите ви да не миришат така, както искате. Прекаленото количество може да полепне по тъканите и при натрупване да допринесе за лошата миризма на дрехите. При малко количество, е възможно дрехите ви да не се изперат качествено и да не миришат свежо.

Перете на ниски или неподходящи градуси

При изпиране на по-ниски градуси или на по-кратък цикъл, е възможно по-замърсените дрехи да не се изперат добре и да не придобият тази чистота и свежест, която очаквате. Не е изключено дори миризмата да не е особено приятна.

Захабени дрехи

Как да ухаем свежо дори ако нямаме възможност да се изкъпем няколко дни

Да, сигурно се питате вече дали това е възможно /а майсторът отлага ли, отлага да довърши ремонта на банята/... Можете въпреки това да ...

Ако имате дрехи, които са твърде стари и вече захабени, техните тъкани имат собствен мирис на застояло, който не се повлиява от перилните препарати. В този случай нищо не може да им помогне, освен подмяната с нови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com