Най-добрият винтоверт за 2022 г.

2870
Най-добрият винтоверт за 2022 г.
Снимка: Pixabay.com

Електрическият винтоверт е един от най-използваните инструменти и има защо – той представлява оптималната среда между отвертката и бормашината, като гарантира удобство и лекота при използване дори и за начинаещите майстори. В следващите редове ще Ви запознаем с най-добрите винтоверти за 2022 г. – машини с достатъчно мощност, ергономичен дизайн, добра издръжливост на батерията и още куп характеристики, които ще направят и домашните ремонти, и професионалната работа далеч по-лесни и ефективни.

DEWALT DCF680N2 – най-добър като цяло

Ако имате нужда да завинтвате по някой винт само от време на време, този винтоверт не е за Вас. Това е машина за интензивно ползване, която ще Ви спести много време и средства. Батерията се зарежда за по-малко от час и издържа на няколко дни работа.

Едно от най-приятните качества на този модел винтоверт е, че е жироскопичен. Той автоматично задава скоростта и дори посоката на въртене в зависимост от движението на ръката Ви – ако завъртите ръка надясно, той се задвижва надясно, и обратно. Колкото по-силно завъртате ръката си, толкова повече се вдигат оборотите, като може да стигнат до 430 оборота в минута. Машината разполага и с регулируем съединител с до 15 настройки. Дръжката може да се настрои според нуждите, има вградено осветление и лесен за смяна патронник за накрайници с дължина до 2,5 см.

Makita DF001DW – най-добър регулируем захват

Защо да имате поотделно и пистолетна, и права ръкохватка, когато можете да имате 2 в 1? Този винтоверт е подходящ за големи проекти. Дава възможност да конфигурирате дръжката по Ваше желание, което е наистина удобно, когато извършвате различни дейности в един и същи ден. А и марката Ви е със сигурност позната и знаете, че е наистина надежден помощник, на когото можете да разчитате безрезервно.

Това е винтоверт, подходящ по-скоро за мащабни проекти, тъй като има голяма мощност. Вградената батерия се зарежда с Micro USB кабел, има капацитет 1,5Ah и много добра издръжливост. Скоростите не се регулират, но максималната скорост от 220 оборота в минута е достатъчно добра за електрическа отвертка. Друго предимство е, че можете да включвате и изключвате LED осветлението по свое желание. Този винтоверт е лек, макар и не особено компактен, а комплектът наистина ще Ви хареса – в куфарчето са подредени цели 81 накрайника, които могат да Ви свършат работа за почти всички проекти. Все пак не е най-добрата машина за дейности, които изискват фина работа, тъй като може да се окаже прекалено мощен за тях.

Bosch IXO 6 – безжична класика „направи си сам“

Bosch IXO е истинска класика в категорията „направи си сам“ и новото, шесто поколение е още по-добро от предишните. Дизайнът е изключително елегантен, дръжката има меко покритие, за максимално удобство. Нещо повече, можете да използвате допълнителни аксесоари и със същата дръжка да получите мини трион, мелничка за подправки, бормашина и дори тирбушон. И все пак това е перфектният винтоверт за сглобяване на мебели и монтиране на рафтове например. Спусъкът осигурява променлива скорост, което дава перфектен контрол върху процеса на завинтване. Зарежда се с USB за около 3-4 часа. В комплекта влизат 10 накрайника с различни размери и форми и удобно куфарче за съхранение на всички елементи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com