Най-добрият въпрос, който да зададете на интервю, ако искате да получите работата

8348
Най-добрият въпрос, който да зададете на интервю, ако искате да получите работата
Снимка: iStock/Guliver

Едно интервю за работа често може да изглежда като инквизиция. Не е лесно да говорите за себе си в процеса, но разговорът е ключът към вашия успех.

Понякога интервютата са проектирани като „еднопосочни“ разговори – с други думи, интервюто за работа е наистина разпит, при който компанията задава въпросите и вие имате възможност да споделите устно своите умения и таланти. Много компании се обръщат към този вид скрининг интервю, като средство за по-нататъшно уточняване на вашето резюме.

Но това, което всеки търсещ работа иска и има нужда е разговор. В крайна сметка, как една компания може да вземе информирано решение, без да отговаря на въпроси на интервюто за работа? В рамките на диалог, а не на разпит, кандидатът има възможност да сподели малко любопитство и въпроси, в допълнение към целия опит, който сте натрупали. Трябва да се чудите дали компаниите, които използват еднопосочни интервюта, наистина се интересуват от изслушването на служителите си, особено ако няма да чуят обратна връзка или запитвания от кандидат по време на интервюто за работа.

Каквото и умение да искате да покажете на интервю за работа като финансовата ви проницателност, вниманието ви към детайлите, способността ви да ръководите другите или вниманието ви към клиентския опит, не забравяйте да мислите като адвокат в процеса на интервю за работа. Това може да звучи странно, но адвокатът знае, че не можете да обсъждате нещо, което не е вписано като доказателство.

Съсредоточете се върху споделянето на вашите истории в интервюто за работа: Доказателството за вашите умения

Вместо да се притеснявате как ще се представите на интервюто за работа, съсредоточете се върху това, което наистина има значение: разказване на кратка и завладяваща история, която илюстрира вашите умения и таланти. Какво е доказателството за вашите умения, споделено в кратка история? По този начин интервюто за работа не е просто куп смели твърдения или самовлюбеност, то е базирано на доказателства и истории, които демонстрират, че имате способностите, необходими, за да получите работата.

В кои области ще бъдат най-добре платените кариери в следващите 10 години?

Бъдете любопитни

Поинтересувайте се как бихте могли да се впишете в организацията, ако приемем, че интервюто за работа върви по ваш вкус. Не е ли това всъщност същността на интервюто за работа, от двете страни на бюрото? Компанията иска да знае дали сте подходящи. Искате да знаете дали сте годни. Така че най-добрият въпрос, който можете да зададете на интервю за работа, е този, който насочва към това, което искате: да бъдете правилният!

Споделете любопитството си около следващата логична стъпка и ще демонстрирате, че сте с ясно съзнание и фокусирани върху процеса на интервю за работа. Не е ли логично и разумно да искате да знаете как вашите истории и доказателства могат да се впишат в корпоративната култура? Не искате ли да знаете как вашият опит може да бъде полезен на вашия потенциален работодател на интервюто за работа?

Не чакайте: Задайте важния въпрос на интервюто за работа

Питането за това как вашите истории и умения могат да се поберат е най-важният въпрос, който можете да зададете. Например, ако ви попитат за вашата работна етика и отдаденост, споделете история, която показва как идвате рано и оставате до късно, с примери за въздействие и сътрудничество.

Как това преживяване се съгласува с визията ви за ролята?

Това е въпросът, който може да има значение при интервюто за работа, защото отваря диалога. Това е възможност за интервюиращия да вземе предвид вас и вашия опит в позицията. Въпреки че няма гаранции, че ще получите работата, вие поне имате възможност за по-задълбочено обсъждане.

Как да започнете да си докарвате странични доходи чрез работа на свободна практика?

Например, ако зададете най-добрия въпрос в процеса на интервю за работа - „Как се вписва тази история?“ или „Как това съответства на вашите цели за тази позиция?“, интервюиращият може да каже: „Е, мисля, че е необходим повече опит със софтуера на SAP за тази позиция.“ Вместо да стигате прибързано до заключението, че всяка надежда е загубена не забравяйте, че този отговор, както всяка обратна връзка, е подарък.

Сега имате възможност да споделите повече за вашия счетоводен опит чрез история. „Радвам се, че споменахте това“, може да кажете на интервюто за работа, „защото това ми напомня за една история, която забравих да споделя...“ Може да се въведе нов набор от умения под формата на история, последвана от редактирана версия на най-добрия въпрос в интервю за работа: „И така, това отговаря ли на това, което търсите в тази роля?“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Защо не е препоръчително да ядете извара за вечеря?

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще се чудят за рецептата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com