Най-непрактичните бюти процедури, които трябва да повтаряте постоянно

6547
Най-непрактичните бюти процедури, които трябва да повтаряте постоянно
Снимка: iStock/Guliver

Салоните за красота предлагат на дамите цял набор от услуги, сред които е трудно да се направи избор. В същото време, повечето процедури имат доста краткосрочен ефект и трябва постоянно да ги повтаряте. В резултат на това много красавици са разочаровани от собствения си избор, защото, трябва да се съгласите, тези процедури за красота изискват отделяне на време и пари.

Удължаване на мигли

Не всички жени имат естествено гъсти и дълги мигли. Много от тях с удоволствие подчертават своя външен вид и красотата на очите си с процедура за удължаване на миглите. Тя е бърза, удобна и спестява време за сутрешни приготовления. Постепенно феновете на тази процедура намаляха. Мнозина не искат да удължават миглите, защото ще трябва редовно да ходят в козметичния салон за поддръжка.

На първата среща специалистът ще ви увери, че свършената работа ви е достатъчна за 5-6 седмици и миглите ще бъдат просто в отлично състояние. Всъщност се оказва, че след 10-15 дни плътните редове удължени мигли започват да изтъняват. След още една седмица трябва да се върнете в салона и да си възвърнете кукленски вид.

Ако не искате да удължавате миглите, опитайте ламиниране. Козметичката ще използва специален препарат, нанасяйки го върху миглите, ще ги укрепи, те ще бъдат извити много по-дълго, но тази процедура трябва да се прави наистина от специалист, защото при неправилна употреба на препарата, може да останете без мигли или да се навият така, че да приличат на руло. След това ще трябва да чакате поне месец, за да се възстановят.

Оцветяване на веждите с къна

Тази процедура също е много популярна и търсена в салоните за красота. Ефектът, разбира се, е невероятен. Боята ще запълни всички празнини по кожата и ще подчертае красотата на веждите. Разбира се, боята ще започне да се отмива след 5-7 дни и ще трябва да помислите за предстояща корекция. Преди да посетите салона, ще трябва да оцветите веждите си с молив, гел, сенки за вежди или друг продукт.

Как са се променили победителките в "Мис България" за 15 години

Всяка година конкурсът "Мис България" избира една участничка, която да спечели престижната титла. В последните години конкурсът и побед...

Ако веждите ви са редки и формата постоянно трябва да се коригира и променя, тогава можете да помислите за възможността за перманентен грим.

Ламиниране на веждите

Доста нова и популярна процедура е ламинирането на веждите. С помощта на специален препарат космите по веждите стават меки, послушни, много по-лесно и бързо се оформят. Специалистите казват, че ефектът от процедурата може да се натрупа,  трябва да направите 3-4 процедури и за 6 месеца можете да забравите за посещението в салона. Ефектът ще е траен. Поредната корекция трябва да се направи след 3-4 седмици, което е неудобно за мнозина.

Ако искате да пропуснете ламинирането, купете гел за оформяне на вежди, който има всяка марка. Това ще помогне за оформянето на космите и ако е необходимо, коригирайте формата в салона.

Подстригване с горещи ножици

Тайните на стюардесата - 5 трикчета за красота

Стюардесите винаги са били смятани за еталон за женственост и красота. Високи, нежни дами с елегантни прически и изтънчен грим, те са о...

Тази услуга остава спорна дори сред стилистите. Такава прическа може незабавно да подобри цялостния външен вид на косата, но няма да получите никакъв терапевтичен ефект. Разделените краища ще изчезнат, но бързо ще се върнат. Търсите да подобрите косата си? Използвайте продукти за професионална грижа след подстригването.

Ботокс за коса

Процедурата е модерна и популярна. На косата се нанася специален препарат и това прави косата гладка, послушна, по-лесна за оформяне. След ботокс, обаче, трябва да предпазите косата си от високите температури, устройствата за стилизиране ще бъдат забранени. За да поддържате ботокс ефекта, ще трябва редовно да посещавате стилист.

Ако не искате да харчите пари за процедурата, купете си професионална козметика: маска, балсам, серум. Те ще подобрят състоянието и качеството на косата ви.

При запознаване със салонните процедури изберете тези, които не обещават мълниеносни резултати, но са предназначени за дългосрочно възстановяване и подобряване състоянието на косата, миглите, кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...