Най-подходящите храни за теб според зодията ти – част I

9041
Най-подходящите храни за теб според зодията ти – част I
Снимка: iStock

Зодиакалният знак предопределя не само характера, поведението и отчасти съдбата, но и вкусовите предпочитания към храна, както и кои са полезните и кои вредните храни за всеки според зодията му. Ако ви е любопитно кои храни нумеролозите съветват да хапвате по-често, погледнете тук.

Овен

Колко време отнема на стомаха, за да усвои различните храни?

Когато приготвяме ястия, ние мислим за тяхното калорично съдържание и съдържанието на полезни хранителни вещества. Но за да усвоим напъ...

Бурен нрав, своенравен характер, боен дух – овните са войни във всеки смисъл на тази дума и се нуждаят от храна, която да ги успокои в ежедневието, или от храна, която да им даде лесна енергия като ядките, когато се готвят за битка – на работното място или на любовния фронт. Гроздето понижава стреса при тях, а храните, богати на магнезий, въздействат благоприятно върху нервната им система. Алкохолът следва да бъде ограничен, за да контролират емоциите си и да не си позволят да проявят гняв, избухливост или поведение, за което по-късно да съжаляват. На представителите от зодия Овен се препоръчва прием и на червени плодове, зелени зеленчуци и храни, богати на желязо. Овните обичат пикантното – и в живота, и на масата – поднесете им го.

Телец

Телците са чревеугодници, предпочитащи изтънчена и луксозна храна – хайвер, трюфели, редки вина. Подходящи за тях са редица плодове и зеленчуци, за които се препоръчва да добавят към луксозното си меню – боровинки, спанак, цвекло. Следва да ограничат приема на въглехидрати и сладките лакомства, за да съхранят здравето си. Могат да ги заменят с изключително подходящите за тях грозде и къпини.

Близнаци

Тяхната неизчерпаема енергия и жизненост се нуждаят да бъдат редовно подхранвани. Близнаците се хранят често, но на малки порции. Предпочитат екзотичната кухня, но подходящи за тях са и плодовете и зеленчуците от родния пазар в лилав цвят – патладжан, синя слива, грозде. Към менюто си се препоръчва да добавят и моркови, марули, спанак, ябълки. Храни, които следва да премахнат от трапезата, за да са здрави и в отлично разположение на духа, са кореноплодните зеленчуци и кофеина под всякаква форма – кафе, кола, енергийни напитки.

Най-опасните храни на света!

Не всяка храна се приготвя еднакво. Почти всеки плесенясал продукт може да причини здравословни проблеми. Но има храни, които и пресни,...

Рак

Емоционални, чувствителни, раците предпочитат да се хранят в уюта на дома си. Френската кухня подхожда на техния темперамент. Техният избор следва да бъдат зеленчуци и пълнозърнести храни, както и плодове, с които да заменят бялата захар и сладките изкушения, с които прекаляват. Раците са известни с консумацията на твърде много бързи въглехидрати и сладки изделия, като с тях те компенсират тъга и неволи, успокояват се и използват храната като заместител на нещата, които липсват в живота им. Плодове и зеленчуци в жълт цвят им помагат да възстановят менталното и физическото си здраве и да се чувстват добре.

Лъв

Огненият знак не се притеснява да гребе с пълни шепи от живота и да си доставя удоволствия в него и на масата. Той избира внимателно храната си, считайки, че заслужава само най-доброто за трапезата си. Лъвовете се нуждаят от големи количества листни зеленчуци и плодове с цвета на управляващата ги планета – Слънцето – от жълто до червено. Важно е да внимават с кофеина и с млечните продукти.

Дева

Храната влияе ли на настроението ви?

Здравословното хранене е ключът към правилното функциониране на тялото ни. То не само предотвратява сърдечно-съдови заболявания, но същ...

Девите избират за трапезата си храни със свежи аромати. Те са чудесни кулинари и сред тях са едни от най-добрите готвачи. Представителите от тази зодия следва да ограничат консумацията на шоколад и да го заменят със свежи плодове под всякаква форма – салати, сокове, чай. Храносмилателната им система е чувствителна, поради което е добре да се хранят често и на по-малки порции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com