Най-търсените професии за дистанционна работа

2589
Най-търсените професии за дистанционна работа
Снимка: iStock

Много организации институционализират дистанционната работа за позиции, които не изискват физическо присъствие и могат да се извършват дистанционно. Работата от вкъщи се превърна от мечта в конкретна реалност за тези, които търсят по-голяма независимост и свобода на времето.

Консолидирането на дистанционната работа като начин на работа отваря нови възможности за тези, които искат да оставят настрана рутината на офиса и да предоставят услуги автономно и без фиксирани графици. Също така за тези, които трябва да генерират допълнителен доход към ежедневните си професии. 

Днес компаниите са по-склонни да потърсят услугите на професионалисти, които работят от вкъщи без значение къде живеят. В допълнение, виртуалността предлага истински възможности за развитие, дори на международно ниво.

В тази статия ще се спрем на най-търсените професии за дистанционна работа.

1. Програмисти

Абсолютен шампион! Търсенето на технологични профили непрекъснато нараства до степен, че количеството или предлагането на специализирани специалисти не може да покрие броя на работните места, които се създават. 

Компании и организации от различни сектори спешно се нуждаят от този вид ресурси, а предоставянето на услуги в режим на домашен офис вече е прието и възприето в индустрията. 

2. Дигитален графичен дизайнер

Подгласника на шампиона. Все повече компании се ангажират да работят ефективно върху имиджа си. По-специално тези фирми и предприятия, които активно присъстват в социалните мрежи. Това може да се налага поради проблеми с инфраструктурата и бюджета трябва да прибягват до този вид услуга.

Познаването и овладяването на различните техники за цифрово редактиране, прилагане на изображения и илюстрации за различни сфери, предлага интересни възможности за професионално развитие от дома. 

Предимства и недостатъци на дистанционната работа за служители и компании

Поради пандемията от коронавирус голяма част от работещото население започна работа от вкъщи. Ако не сте част от основния персонал, кой...

3. Дигитален копирайтър

Една от предпоставките за функциониране във времена на пандемия и ограниченията наложени от нея е разработването на ефективни комуникационни процеси, които ни позволяват да сме в постоянен контакт с потенциалните потребители и адекватно да информираме действията, целите и стойностните предложения на компаниите.

Тези комуникационни процеси включват разработване на съдържание в различни формати. Сред тях писането на корпоративни текстове, като репортажи, прессъобщения, съдържание за социални мрежи и статии за блогове и медии.

4. Дизайнер на дигитални материали за дистанционно обучение

Избухването на пандемията консолидира и ускори процесите на електронно обучение в образователните институции и компании. В тези времена, където приносът на виртуалността е преоценен, притежаването на необходимите умения за разработване на образователни дигитални ресурси е високо ценено умение. 

3 ползи на работата вкъщи, за която не сте подозирали

Няма да е погрешно да се каже, че повечето от нас са уморени да работят от дома си и това е последното нещо, което бихме искали да прав...

5. Поддръжка на клиенти

Каналите за онлайн пазаруване днес концентрират голяма част от потребителските предпочитания, когато напредват в придобиването на продукт. Всъщност големите вериги за продажба на електрически уреди или универсални магазини, наред с много други, са изправени пред необходимостта да сменят своите доставчици, така че да могат да поддържат операцията за електронна търговия.

Интересното е, че в лицето на протоколите за дистанциране, централизираните центрове за контакт имат алтернативна опция: телемаркетинги за обслужване на клиенти, които работят от вкъщи.

Дали това не са професиите на бъдещето?

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com